Hirdetés
. Hirdetés

Lezárult a nyomozás a Deutsche Telekomnál

|

A bonni főügyészség leállította a vizsgálatot René Obermann, a Deutsche Telekom AG vezérigazgatója feltételezett magyarországi és macedóniai vesztegetési ügyében.

Hirdetés

Az MTI közlése szerint a Magyar Telekom anyavállalatánál folyó vizsgálatot azért állították le, mert az ügyészség nem találta megalapozottnak a gyanút.

A nyomozás középpontjában a Magyar Telekom macedóniai és montenegrói leányvállalatai által kötött tanácsadói szerződések álltak. Az üzleti könyveket vizsgáló Pricewaterhouse-Coopers emberei a 2005. év kimutatásait átnézve gyanús kifizetésekre bukkantak; emiatt nem is hagyták jóvá a számokat. Amikor ezek történtek (2005-ben), Obermann volt a német konszern nemzetközi mobiltelefon-részlegének a vezetője.

A könyvvizsgáló cég azt  kifogásolta, hogy a jelentős összegű kifizetésekkel szemben nem állt megfelelő szolgáltatás. A pénz állítólag politikusok és magas beosztású kormányhivatalnokok megvesztegetését szolgálta. A milliókat a tanácsadó cégek - saját jutalékuk levonása után - továbbadták a célszemélyeknek. A "kenési akció" célja állítólag az volt, hogy előnyös helyzetbe kerüljenek a piac szabályozása során.

Tavaly szeptemberben a Deutsche Telekom főnöke visszautasította a gyanúsítást, hogy szerepet játszhatott a pénzügyi visszaélésekben. Akkor az MTI berlini irodájának megkeresésére reagálva Mark Nierwetberg, a Deutsche Telekom AG kommunikációs részlegének vezetője közölte: René Obermann nyomatékosan leszögezi, hogy a vele szemben fölmerült vesztegetési gyanú teljesen alaptalan, s ez rövid időn belül bebizonyosodik.

2010-ben egyébként házkutatás is történt a Deutsche Telekomnál és vezetőjénél.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.