Hirdetés
. Hirdetés

LG S5200 - divatos koreai

|

A kezdeti fenntartások után kiderült, a készüléket nem célszerű az LG csokival összehasonlítani, mert nem ugyanazt a célcsoportot szolgálják.

Hirdetés

Az LG S5200-as készülékét a kezdetekben kisebb fenntartásokkal kezdtem el nézegetni, mivel korábban már kipróbálhattam az LG csoki telefonját. De gyorsan rájöttem, hogy a kettőt nem célszerű összehasonlítani, mert nem ugyanazt a célcsoportot szolgálja, az S5200-as nem prémium telefonnak készült. A gyártó S5200-as készülékénél a ma divatossá vált szétcsúsztatható "slide" formát választotta, amit fekete külseje és kis mérete (92,92×46×21,7 mm, 93g) tesz még vonzóbbá. A csúsztatási mechanika jól működik, könnyedén kezelhető, nem lötyög semmi. A készüléket szétcsúsztatás nélkül is életre lehet kelteni, a kamera, valamint a numerikus billentyűzetet igénylő funkciók kivételével bármi könnyedén megoldható összetolt állapotban is. Ami számomra zavaró volt viszont, hogy a menüt nem lehet közvetlenül a joystick gomb megnyomásával elérni, bár a későbbi barangolást már könnyíti.

A telefonon található gyorsbillentyűk segítségével könnyedén elérhetjük a naptár, ébresztő, üzenetírás funkciót, a telefonkönyvet, a hangprofilt is kényelmesen, egy gombnyomással átállíthatjuk (ami nekem nagy szolgálatot tett), valamint a kedvencek menübe bármit felvehetünk, ami szintén elérhető a gyorsbillentyűk egyikével. Oldalt a hangerő szabályozó, a headset csatlakozója és egy multimédiás gyorsgomb (kamera, mp3 elérése) kapott helyet. A kamerát az első fedlap alján helyezték el, hogy védjék a karcolásoktól. A készülék 128×160 pixeles felbontású TFT kijelzője 262 ezer színárnyalatot képes szemünk elé tárni. A telefonkönyvben 1000 bejegyzés tárolható, ahol minden névhez négy különböző számot lehet rendelni, e-mail címet, fényképet és hívócsoportot is, és számos beállítást lehet elvégezni egyénekre szabottan. A telefonkönyvből közvetlenül lehetőségünk van névjegy küldésére is.

A gombok viszonylag nagy mérete könnyíti az SMS írást, sajnos ez nem mondható el a nagy, kis betű, illetve a számok beviteléről, mert a nagy kezdőbetűről kicsire váltás nem automatikus, folyamatosan nyomogatni kell, ha váltani szeretnénk. A számok bevitele ugyanígy történik, az egyes billentyűk hosszú megnyomásával nem érhetjük el. A T9 természetesen ezen a készüléken is helyet kapott. Ami nagyon meglepett, hogy a telefon az SMS-eket automatikusan a telefonba menti és a későbbiekben sem helyezhetők át a SIM-re, amíg a telefonra fér (ez 150 üzenetet jelent). Ez még talán a kisebb problémát jelenti, de mikor rámentem az összes üzenet törlése gombra, a SIM kártyámon lévőket is törölte, nem kis bosszúságot okozva nekem ezzel. Az MMS funkció hasonlóan működik, annyival kiegészülve, hogy itt fotókat, képeket, hangokat is beszúrhatunk az üzenetbe, amiből maximum 100 Kbyte-ig tárolható a telefonban.

Az eszközök menü alatt megtaláljuk az ébresztőt, aminek a többi LG készülékhez hasonlóan nagy hiányossága, hogy csak bekapcsolt állapotban, a hangerőt felvéve riaszt. A számológép, átváltás teljesen jól, szokásosan működik, továbbá elérhető még ebben a menüben a világidő, és itt kapcsolható be a készülék beépített modeme is. A szervező alatt ismét megjelenik a névjegyzék, valamint a naptár és jegyzet funkció, amelyekbe összesen 20 bejegyzést tudunk bevinni, ami nem mondható valami soknak. A naptárban lehetőség van kezdő-, végidőpont, riasztás, lejárati idő beállítására, a bejegyzéseket pedig napi és havi nézetben is megtekinthetjük.

A multimédia menü rejti a képeket, a kamerát, az mp3-akat, valamint a hangfelvevőt. A telefon memóriája 64 megabájt, ami azért erősen korlátozza a telefon mp3 funkcióját, ahol egyébként választhatunk az ismétlődő és véletlen lejátszás között, összeállíthatunk egy lejátszási listát, vizuális effektet állíthatunk be és egy gombnyomással le is némíthatjuk. A lejátszót használhatjuk kihangosítva, de a telefonhoz mellékelt headsettel is, viszont használata közben a menüben való barangolás nem megoldott. A kamera 1,3 megapixeles, négyszeres digitális zoom-mal rendelkezik, a legnagyobb választható felbontás a 1280×960 (a további lehetőségek: 640×480, 320×240, 128×160, 48×48), választhatunk három minőség, fehéregyensúly, effektek, fényerő és időzítő között. A képeket nézegetve alapvetően meg lehetünk vele elégedve, bár számítógépen csak a legnagyobb felbontású képek nyújtanak élvezetet, közepes minőségben. A telefon nem képes helyettesíteni a digitális fényképezőket (amit ma már némelyik gyártónak sikerült elérnie készülékeivel). A 176×144 pixel felbontású video felvételek minősége közepesnek mondható.

A készülék beszélgetés közben kihangosítható, a partneremet jól hallottam, bár néha kisebb recsegések azért torzították a hangot. A gyártó a telefon mellé egy adatkábelt, headsetet és cd-t is rejtett a dobozba. A kábel segítségével a képek könnyedén átvihetők a számítógépre és az mp3-ak feltöltését is megkönnyíti telefonunkra (311 kbytes/s). A 800 mAh-es Li-Ion akkumulátor készenléti ideje 200 óra, de aktív használat mellett a telefont naponta- kétnaponta tölteni kell, aminek gyakoriságát a multimédiás eszközök használata jelentősen megnöveli.

A telefont azoknak ajánlom, akiknek számít a külső, de telefonjukat elsősorban ismerőseikkel való kapcsolattartásra akarják használni beszélgetés, SMS és MMS formájában, nem pedig a számos divatos funkció kihasználására. A készüléről és a vele készített fotókról további képanyag ezen az oldalon található!

Balla Réka

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.