Hirdetés
. Hirdetés

Linux a Windows 10-ben

|

Az új Windows Subsystem for Linux 2 (WSL 2) valódi Linux-kernelt használ.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 operációs rendszer nemsokára megjelenő May 2020 Update nevű funkciófrissítésében debütál az új Windows Subsystem for Linux 2 (WSL 2), amely valódi Linux-kernelt használ, így a korábbinál nagyobb teljesítményű, több szolgáltatást nyújtó Linux környezetet kínál a felhasználóknak.

A Microsoft saját Linux-kernelt fejlesztett ki a WSL 2-höz, amelyet ezentúl a Windows Update-en keresztül fognak frissíteni. A szoftvergyártó szerint a WSL 2 számottevően megnövelt fájlrendszer-teljesítményt és teljes rendszerhívás kompatibilitást valósít meg. Így például támogatja a Docker használatát, amely nem fut az eredeti WSL 1-ben. Mi több, az új Linux használható az ARM64-es eszközökön is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.