Hirdetés
. Hirdetés

Linuxon terjeszkedik a Silverlight?

|

Egyértelműen a Flash leváltását célozza a Moonlight, a Silverlight linuxos változatának a megjelenése.

Hirdetés

A Microsoft villámháborús stratégiával tervezi megdönteni a Flash playerek egyeduralmát. A Silverlight elnöki beiktatásra időzített megjelenése után most a Novell jelentette be,  hogy az általuk szponzorált nyílt forráskódú kezdeményezés, a Mono Project újabb fejlesztési állomásához érkezett. A Moonlight 1.0 változata immáron elérhető és ezzel eddig egyetlen olyan nyílt forráskódú projekt, amely a Linux-felhasználók számára hozzáférést biztosít a Microsoft Silverlight tartalomhoz.

A nyílt forráskódú médialejátszó létrehozásán dolgozó, szintén Novell által támogatott Banshee projekttel együtt a Moonlight is része a Linuxon futó teljes multimédia megoldásnak.

A most megjelent közlemény szerint Scott Guthrie, a Microsoft .NET fejlesztési divíziójának igazgatója a bejelentésben kihangsúlyozta, hogy a Silverlight fejlesztők és a Novell csapata szoros együttműködik a Moonlight fejlesztése során. Guthrie azt is elmondta, hogy a közös munka célja a Windows és a Linux platformok közti együttműködést javítása.

A Moonlight 1.0 verziójának fejlesztéséhez hozzájárult a Microsoft és Novell által még 2007 novemberében kötött, a Windows és Linux rendszerek együttműködését célzó technológiai együttműködése is. A Microsoft által kínált, médiakodekekből álló Microsoft Media Pack támogatja a Windows Media Video (.wmv), a Windows Media Audio (.wma) és az MP3 fájlokat.

A Moonlight platformmal kapcsolatban bővebb információ, illetve a letölthető verziós is a go-mono.com/moonlight weboldalon érhető el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.