Hirdetés
. Hirdetés

Linuxos Motorola operációs rendszer

|

A San Franciscó-i Linux World rendezvényen debütált a Motorola Linux-alapú mobil operációs rendszere, a Motomagx.

Hirdetés

A Motomagx a Motorola szerint azt jelenti, hogy rugalmasabb, nyitottabb lesz a mobiltelefonok operációs rendszere, és a fejlesztőknek könnyebb lesz új alkalmazásokat írni. A hivatalos közlemény szerint a Motorola világszerte több mint 9 millió Linux-alapú telefont adott el, az elkövetkező években pedig telefonjainak több mint 60 százaléka Linux-alapú készülék lesz.

Az első két termék, ami a Motomagx platformra épült, a Motorokr Z6-os zenetelefon és a Motorola Razr2 V8-as készülék. A Razr V8-as lesz az első linuxos mobiltelefon Észak-Amerikában.

A fejlesztők a Motodev Studio integrált környezetben írhatják meg saját Motomagx-os alkalmazásaikat, de a Java ME-ben készített programok futtatására is lehetőségük nyílik. A fejlesztők munkáját megkönnyítendő a Motorola a jövőben Motodev Summit néven szervez majd ezeknek a szakembereknek találkozókat.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.