Hirdetés
. Hirdetés

Lotus alapú alkalmazások webesítése

|

Cikkünkben a Lotus alapú üzleti alkalmazások webesítését támogató megoldás, az Xpages előnyeit mutatja be Mészáros Tamás, a CNW Rendszerintegrációs Zrt. értékesítési igazgatója.

Hirdetés

Egyre többen online nézzük a sorozatokat, online foglaljuk nyaralásunkat, vesszük meg repülőjegyünket, Facebookon éljük a magánéletünket, e-bookot olvasunk tableten. Mindezek fényében nem meglepő, hogy az üzleti alkalmazások esetén is kezdenek háttérbe szorulni a hagyományos vastagkliens alkalmazások, és a vállalatok a napi munkát segítő megoldásoknál is igénylik a webes megoldások kényelmét, mobilitását. Cikkünkben a Lotus alapú üzleti alkalmazások webesítését támogató megoldás, az Xpages előnyeit mutatjuk be.


Az IBM által szabadalmaztatott Xpages technológia a Lotus Domino több évtizedes tapasztalatát ötvözi a modern web 2.0 technológiáival. Az XPages számos újítást hozott a Domino alapú alkalmazások fejlesztésében, a legjelentősebb, hogy segítségével gyorsan, hatékonyan fejleszthetők web 2.0-es felhasználói élményt nyújtó alkalmazások és revitalizálhatók a meglévő Lotus alapú megoldások. Az XPages egyedülálló módon egy architektúrába, illetve fejlesztői környezetbe fogja össze a hagyományos Dominos biztonsági- és adatbázis kezelési funkciókat, a JAVA nyelvet, valamint a webes felületek elkészítéséhez használt HTML és JavaScript technológiákat.


8 indok, amiért érdemes a Lotus alapú megoldásokat Xpages-zel webesíteni

1. Az Xpages biztosítja az interneten megszokott, letisztult felhasználói felületek gyors kialakításának lehetőségét.
2. A webes alkalmazások támogatják a távmunkát, az egyablakos hozzáférést és a mobilitást.
3. Xpages-zel egyszerűen átalakíthatók az alkalmazások mobil eszközökön való használatra.
4. Segítségével az arculati igényeknek megfelelő, egységes felhasználói felületű alkalmazást lehet bevezetni.
5. Beruházás értékének megőrzése - a kedvező licenc konstrukciók miatt, csökken a szoftver egy főre jutó költsége, azaz a már meglévő Notes alkalmazást a cégen belül több munkatárs, valamint a partnerek, beszállítók is elérhetik.
6. A kliensek kivezetése által drasztikusan csökkennek a szoftver frissítésére, adminisztrálására, üzemeltetésre fordított költségek.
7. Heterogén kliens platformon is kiválóan működtethető.
8. Megkönnyíti az egységes vállalati címtár kialakítását.


XPages a CNW-ben

A DMS rendszerek fejlesztése terén másfél évtizedes tapasztalattal rendelkező CNW már a kezdetektől érdeklődéssel fordult az Xpages technológia felé. 2009-ben a közép-európai régióban elsőként üzemelt be Xpages alapú üzleti alkalmazást, egy piacvezető magyarországi nagyvállalatnál. 2011 őszén pedig piacra került az évtizedes Lotusos múltra visszatekintő, de Xpages alapon újragondolt dokumentumkezelő alkalmazásuk, a NetRegisterX, amely webes felhasználói felületet, kibővült funkcionalitást, valamint új designt kapott.

A CNW az elmúlt években alábbi Lotusos alkalmazásokat ültette át webes felületre:
- Dokumentummenedzsment rendszer: vállalati dokumentumok és munkafolyamatok kezelése, keresése, megosztása
- Erőforrás nyilvántartó rendszer: a vállalati erőforrások (tárgyalók, gépjármű, informatikai eszközök) foglaltságának követése, biztosítása, mérése
- Projektnyilvántartó: nagyvállalati környezetben a kereskedők, projektmenedzserek munkájának támogatására fejlesztett alkalmazás
- Bizonylatkezelő rendszer: számlák, szállítólevelek, bizonylatok szerződések jóváhagyását támogató megoldás
- Hiba és igénykezelő rendszer: szolgáltatások felügyeletére


Mielőtt belevágna - kérjen megvalósíthatósági tanulmányt

A komplexebb fejlesztési feladatok előtt megvalósíthatósági tanulmány készítését javasoljuk partnereinknek. A szakembereink által elkészített anyag bemutatja az újonnan kifejlesztett, vagy revitalizált alkalmazás üzleti eredményét, valamint megadja a döntéshozatalhoz szükséges információkat. A tanulmány elkészítésének előfeltétele a felhasználó üzleti céljainak és igényeinek meghatározása, a jelenlegi infrastruktúra felmérése. Az elkészült anyagban kitérünk az esetleges műszaki hiányosságok feltárására, megvalósíthatósági alternatívákat adunk, illetve vázoljuk, hogy az elkészülő Xpages alapú alkalmazás hogyan fogja a felhasználói igényeket kielégíteni. Külön figyelmet érdemes szentelni a szoftver grafikai megjelenésének, használhatóságának és más alkalmazásokkal való integrációjának.

A megvalósíthatósági tanulmány célja, hogy megalapozott információkkal támogassa a cégvezetést a feladat nagyságának és a szükséges erőforrások mértékének meghatározásában, valamint a döntéshozatalban.

További információk: www.cnw.hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.