Hirdetés
. Hirdetés

Minden, amit a mobilfizetésről tudni kell

|

A bankkártyák óta nem történt ennyire előremutató változás a pénzvilágban, mint a mobilfizetés kapcsán. A Computerworld legfrissebb számában mindent megtalálhatunk a témával kapcsolatban!

Hirdetés

A Gartner szerint a lakosságnak kínált, helyzetalapú szolgáltatásokból (location-based services, LBS) származó bevételek – elsősorban az ilyen szolgáltatásokra épülő hirdetéseknek köszönhetően – 2014-ben elérhetik a 8,3 milliárd dollárt. A piaci versenyből azok az egyedi képességekkel bíró, speciális funkciókat felvonultató mobilalkalmazások kerülnek majd ki győztesen, amelyek kimondottan a mobil környezet adta lehetőségeket aknázzák ki, azaz nem pusztán az online szolgáltatások mobil kiterjesztéseként működnek. Mindazonáltal, stratégiaalkotás közben mindenképp szem előtt kell tartani, hogy a helyzetalapú szolgáltatások alapvetően a közösségi hálók újabb megjelenési formáját képviselik. Ebből következik, hogy a vállalatnak először azt kell mérlegelnie, hogy milyen mértékben és miként tudja hasznosítani a közösségi hálókban rejlő lehetőségeket a marketing és az értékesítés terén. Ráadásul, a felhasználók - érthető módon - érzékenyek, amikor a pillanatnyi tartózkodási helyükről osztanak meg információt, ezért döntő jelentőségű, hogy a vállalat megfelelő szabályozást és irányítást léptessen életbe, ha ügyfeleivel közösségi hálókon és helyzetalapú szolgáltatásokon keresztül kíván kapcsolatba lépni. A Computerworld legfrissebb számában mindent megtudhatunk a témáról.

A TARTALOMBÓL:


HYDE TECH CORNER
Ezen a héten Péczely Dóra kiadóvezető és Gombás László biztonsági szakértő kommentálja a hét híreit, eseményeit.

TÖBBFRONTOS HARC AZ ÜGYFELEKÉRT
Interjú David McGowannel, az Invitel új vezérigazgatójával.

SÁVSZÉLESSÉG-ROBBANÁS A MOBILHÁLÓZATON
Beszámoló a ZTE European Roadshow budapesti állomásáról.

TELEFONPÉNZ CSÖRÖG A ZSEBÜNKBEN
Mikor érdemes a mobilfizetést bevezetni?

KAGYLÓ, PÉNZÉRME, PAPÍRPÉNZ, BANKKÁRTYA – MOBILTELEFON?
A jövő a mobilfizetésé –, állítják a szakértők. Egyesek szerint még mélyreható társadalmi változásokat is hozhat a lehetőség.

LÁTNI A LÉNYEGET
A nap 24 órájában működő kamerákról szakértő beszél.

IDC-PIACELEMZÉS
Az IDC szerint az IT-szolgáltatási piac 1 százalék körüli csökkenését kilátásba helyező előrejelzése fog beigazolódni, a 2011-es évet vizsgálva.

TÁVOLSÁGTARTÓK ÉS ZÁRKÓZOTTAK?
Ha megváltoztatnák hozzáállásukat, az IT-vezetők óriási hatással lehetnének cégük életére – vélik az amerikai Computerworld által megkérdezett pszichológusok.

MIÉRT VESZÉLYESEBB A CLOUD-ÉLET A MOBILFIZETÉSEKHEZ KÉPEST?
Hol van nagyobb biztonságban a pénzünk: ha teljesen a felhőben tároljuk, vagy ha mobiltelefon használatával vásárolunk?

További részletek a lapban!

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.