Hirdetés
. Hirdetés

Mac gépekre is jön a Face ID

|

A fejlesztés alatt álló új operációs rendszer, a macOS Big Sur előzetes kódjában fedezték fel az árulkodó nyomokat. Az Apple egyelőre nem erősítette meg az információt, igaz, nem is cáfolta azt.

Hirdetés

Az Apple arra készül, hogy a Mac gépeken is bevezesse a Face ID-t, írja a 9to5Mac. A blog arra alapozza állítását, hogy az Apple TrueDepth kamerájára vonatkozó hivatkozásokat szúrt ki a Mac számítógépek következő nagy szoftverfrissítésének, a macOS Big Surnak az előzetes kódjában. Az új operációs rendszer valamikor idén jelenik meg, és a blog szerint a bétaváltozatában az egyik új kiterjesztés "FaceDetect" és "BioCapture" elemeket tartalmaz.

Hirdetés

Az Apple még nem reagált a kóddal kapcsolatos értesülésekre, és azt sem árulta el, hogy valóban tervezi-e a Mac gépekben a Face ID-t. Ezek a számítógépek az Apple meghatározó termékei közül egyedüliként nem támogatják az arcfelismerést. Az iPhone-okban a 2017-es  iPhone X-vel jelent meg a Face ID, az iPad termékvonalban pedig a 2018-as iPad Próval debütált.

Most, hogy az Apple fel akarja számolni függését az Intel lapkáitól, és belátható időn belül saját processzorokra állítja át a Mac gépeket, az új szolgáltatások megvalósítása is egyszerűbbé válik. A gyártó már be is nyújtott egy szabadalmi igényt a Face ID Macre történő adaptálásával kapcsolatban, és a dokumentum olyan rajzokat is tartalmaz, amelyeken az iPhone-okon megszokott, Face ID-hez szolgáló bemetszés látható laptopokon és monitorokon.

Az idei WWDC-n, ahol a cég bejelentette a saját processzorokra vonatkozó nagyszabású terveit, az Apple igazgatója, Tim Cook úgy fogalmazott, hogy ha előre tekintenek, lenyűgöző új termékeket látnak, és a Apple-lapkákra történő átállás hozzájárulhat ahhoz, hogy valóra váltsák álmaikat. Lehet, hogy Cook víziójában már ott szerepeltek a Face ID-vel felruházott Mac gépek is?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.