Hirdetés
. Hirdetés

MacBook Core 2 Duo processzorral

|

Az Apple tegnap bemutatta MacBook mobil számítógépcsaládjának három legújabb, Intel Core 2 Duo processzorra épülő változatát.

Hirdetés

Az alig 2,5 cm vastag új MacBook modellek akár 25 százalékos teljesítménynövekedést kínálnak a korábbi változathoz képest, valamint beépített iSight kamerát a videokonferenciákhoz, MagSafe mágneses tápegység csatlakozót, valamint az Apple többszörösen díjnyertes iLife '06 digitális médiakezelő szoftverét. A MacBook három változatban kapható: fehér színben 1,83 és 2,0 GHz-es processzorral, valamint matt fekete házban 2,0 GHz órajellel. Az Intel Core 2 Duo processzorának köszönhetően ezek az új mobil számítógépek a legerősebb iBook változatok teljesítményének akár hatszorosát is elérhetővé teszik. A 2,0 GHz-es változatok teljesítményét tovább javítja az alapkiépítésben megduplázott tárkapacitás, nagyobb háttértár és a kétrétegű lemezeket is támogató, új SuperDrive meghajtó.

A MacBook az Apple MagSafe tápegységével kerül forgalomba, melynek vezetéke mágnesesen csatlakozik a számítógéphez, így erő hatására önműködően szétkapcsol, vagyis megakadályozza, hogy a tápegység vezetékébe akadva valaki véletlenül lerántsa az asztalról. A MacBook ezen kívül alulról megvilágított billentyűzetet és a leejtéssel járó sérüléstől, adatvesztéstől Sudden Motion Sensor mozgásérzékelővel védett merevlemezt is tartalmaz. Az újratervezett ujjkövető alkalmas a nagyobb dokumentumok pörgetésére, pásztázására is.

Az új modellek alapkiépítésben tartalmazzák az AirPort Extreme és Bluetooth 2.0+EDR illesztőket, melyek segítségével vezeték-nélküli hálózatokhoz képes csatlakozni. Ezek a szolgáltatások kiegészítik a beépített 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet kaput, a két USB 2.0 és egy FireWire 400 kapukat, valamint az optikai digitális hang be- és kimenetet, illetve az akár 23 hüvelykes Apple Cinema HD Display támogatására is képes mini-DVI videó-csatlakozót.

Az új MacBook modellek a a Mac OS X "Tiger" operációs rendszer legújabb, 10.4.8-as változatával kerülnek forgalomba, mely tartalmazza a Safari, Mail, iCal, iChat AV, Front Row és Photo Booth programok Intel Core 2 Duo processzorra optimalizált, legfrissebb változatait is. Az előre telepített iLife '06 csomag magában foglalja az iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand, iWeb és iTunes programokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.