Hirdetés
. Hirdetés

Magad uram, ha nyomdád nincs!

|

Egy kisvállalkozás havi több tízezres nyomdai kiadástól és a dolgozók oktatásának költségeitől is megmenekülhet, ha okosan választ.

Hirdetés

A cebr kutatóintézet felmérése szerint Magyarországon csupán a házon belüli nyomtatás fejlesztésével nem kevesebb, mint 6,5-20 milliárd forintnyi megtakarítást lehetne elérni éves szinten. Emellett további 10 milliárd forintnyi megtakarítás keletkezhet a kihelyezett nyomtatás házon belülre viteléből, vagyis abból, ha az eddig nyomdáktól, gyorsnyomdáktól rendelt anyagokat képesek vagyunk magunk elkészíteni. Ehhez persze az kell, hogy házi nyomtatóink alkalmasak legyenek az ilyen kiadványok elkészítésére is, no és rendelkezzünk erre alkalmas szoftverrel és munkaerővel. Meglepő lehet, de számos olcsó színes irodai nyomtató alkalmas a feladatra, sőt, sokhoz még olyan szoftver is adott, mellyel a titkárnő is elboldogul.

 

 

Hogyan spóroljunk házon belüli nyomtatással?

 

Bevett szokás nyomdában rendelni a névkártyákat, meghívókat, de ez nem csekély többletköltséget jelent a vállalkozás számára. Ha magunk szerzünk be megfelelő papírt, akkor ezen kívül már csak némi toner költséggel számolhatunk és töredék áron megúszhatjuk a dolgot.

 

Nem minden irodai nyomtató alkalmas a marketing kiadványokhoz (névjegykártya, meghívó, bossúra, reklámfelirat) való különleges papírok használatára, de az olcsóbbak között is találhatunk ilyet, például az OKI C3600-as vagy C5850-es modelleket. Ezek a készülékek kézi adagolóból támogatják akár a 200 gramm négyzetméterenkénti egységsúlyú vagy nehezebb anyagokat is, melyek bőven megfelelnek alkalmi kiadványainkhoz. A megfelelő minőség és a biztonság érdekében ügyeljünk arra, hogy biztosan LED-es és lézernyomtatókban használható papírt válasszunk (legjobb a gyártó által ajánlott), mert egyes műanyag alapú hordozók elakadhatnak a nyomtatóban.

 

okidrivervastagpapir.jpg

 

Egyedi adagolóból vastag papírra is üzembiztosan nyomtathatunk

 

Legtöbben nem is gondolnánk, hogy egyes nyomtatók mi mindenre alkalmasak. A fent nevezett modellek például nem csak a papír vastagságában, hanem hosszában is messze átlag felett megengedőek, nyomtathatunk velük 120 centiméter hosszú, álló A4-es papírszélességű banner formátumban is. Az ilyen nem éppen szokványos méretű nyomatoknak jó hasznát vehetjük rendezvényeken, kirakatban, kiállításokon dekorációhoz vagy üzlethelyiségekben akciók hirdetésére. Mivel ezekből csupán néhány egyedi darabra van szükségünk, ezért nyomdai előállításuk igencsak nehézkes és drága feladat lenne.

 

 

Képzés helyett önmagyarázó grafikai szoftver

 

A legtöbb irodai dolgozó nem rendelkezik grafikusi végzettséggel, így nem gyakorlott a kiadványszerkesztésben és az iroda szoftverparkja sincs általában erre felkészülve. Ez problémát jelenthet a házon belüli marketing nyomtatás bevezetésében, hiszen a dolgozók oktatásának megszervezése nem egyszerű és sokan nem veszik jól, ha valami gyökeresen újat kell elsajátítaniuk. Ezért jöhet jól a legtöbb helyen egy olyan szoftver, mely nem igényel előképzettséget és mégis lehetőséget ad vonzó marketing dokumentumok előállítására.

 

E célra mellékeli az OKI Template Manager 3.0 szoftverének alapváltozatát minden színes irodai nyomtatójához. A program nagyon egyszerű, honosított, vizuálisan kezelhető és munkamenete egy átlagos irodai felhasználó számára teljesen magától értetődő. Egyszerű sablonok segítségével ad lehetőséget arra, hogy néhány kattintás, pár sor begépelése, grafika beillesztése és betűstílus beállítása után nyomtatásra készen álljon saját bannerünk, névkártyánk, CD/DVD címkénk, borítékunk vagy épp címkénk.

 

 

templatemanagerokinevkartyatervezes_.jpg

  Brossúrák vagy névkártyák készítéséhez sem kell feltétlenül nyomdába mennünk

 

Jelenleg három változatban elérhető a Template Manager 3.0. Az alap, Lite változatot megkapja minden OKI színes lézernyomtató tulajdonosa. Egy regisztráció fejében továbbléphet bárki Standard kiadásra, mellyel többoldalas dokumentumok is nyomtathatók illetve maszkolhatók, körbevághatók a fotók tetszés szerint. A Pro változat fizetős, de ez már lehetőséget nyújt a változó adat és vonalkód nyomtatásra is (variable printing).

 

Következő tanácsadó cikkünkből megtudhatják, hogy miként hozhatjuk házon belülre a fejléces papír nyomtatását is akár anélkül, hogy drága merevlemezzel kellene kiegészítenünk meglévő nyomtatónkat.

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

 

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.