Hirdetés
. Hirdetés

Magasabb fokozatba kapcsol a Demola hazánkban a Technopolitan révén

|

A hazánkban is már eredményekkel büszkélkedő finn Demola inkubációs program fejlődik tovább - erről szóló megállapodást írtak alá ma délután a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Péceli Gábor, a BME rektora és Korányi László, a Demola működését magasabb szintre emelő finn-magyar vállalat, a Technopolitan Zrt. vezérigazgatója.

Hirdetés

Hét éve, 2008-ban indult útjára Ville Kairamo finn szakember irányításával Tamperében a Demola modell, amelynek lényege, hogy ipari vállalatok, egyetemi központok és egyetemi hallgatók a piacon ténylegesen tapasztalható, valódi problémákra közösen fejlesztenek megoldásokat.

Hirdetés

Tehát valóságos kihívásoknak kell megfelelniük, így ha eredményeket érnek el, akkor a megoldások piacra viteli ideje minimálisra csökken. A Demola projektekre alapul, támogatja a fejlesztés folyamatát, és startupok felépítéséből is kiveszi a részét, ha az adott iparvállalat végül mégsem kívánja hasznosítani a létrejött eredményeket.

Kulcsszereplője e megállapodásnak Korányi László, aki korábban a Nemzeti Innovációs Hivatalnak – annak átalakulásáig – két és fél éven át volt elnökhelyettes, előtte pedig Magyarország izraeli tudományos és technológiai attaséjaként szolgált.

Korányi László megköszöni a támogatást, amelynek eredményeként a Demola felgyorsulhat hazánkban -- tőle balra Ville Kaimaro, a Demola vezetője

 

Az ünnepélyes aláíráson és a sajtótájékoztatón jelen volt Pasi Tuominen, Finnország budapesti nagykövete és a Demola program alapítója és vezetője, a Technopolitan partnere, Ville Kairamo is.

A Computerworldnek adott rövid nyilatkozatában a finn inkubációs szakember kifejtette, hogy az ipari partnerek nagy lelkesedéssel vesznek részt a projektekben, egyáltalán nem féltékenyek a fiatal közreműködő társakra, szükségük van az új megközelítésekre, gondolatokra. Az egyetemek többnyire attól tartanak, hogy az ipari partnerek nem lesznek nyitottak az együttműködésre, azonban a Demola vezetője szerint ennek éppen az ellenkezője az igaz, a vállalatok türelmetlenül várják, hogy csatlakozhassanak a Demola programjaihoz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.