Hirdetés
. Hirdetés

Magyar siker az Európai Unió E-befogadási versenyében

|

Európa legjobb 12 szervezete között a magyar Inforum.

Hirdetés

Az Európai Bizottság második alkalommal rendezte meg E-Befogadás versenyét, amely nyitva állt magánszemélyek, kis és nagy cégek, civil szervezetek előtt. Az Európai Bizottság célja a legjobb gyakorlatok, szervezetek bemutatása volt, amelyek azt szolgálják, hogy mindenki – kortól, képzettségtől és vagyoni állapottól függetlenül – az infokommunikációs technológia előnyeinek részese legyen (a szlogen: „Be Part of IT”).

Tekintettel az e-Inclusion Awards 2008-as sikerére az Európai Bizottság idén újra meghirdette a díjat. Ezúttal több mint 1000 pályázat érkezett, összesen 4 kategóriában. A magyar Inforum (Informatikai Érdekegyeztető Fórum) projektjét már második alkalommal jelölték az első három legjobb között az e-Inclusion Awards-ra a kisebb szervezetek kategóriájában. A kitüntetést az Inforum képviselői az Európai Parlamentben vehették át június 22-én.

Az Inforum a díjat az Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyekért és annak továbbfejlesztéséért kapta az Európai Bizottságtól. A szervezet 2008-ban már hasonló elismerésben részesült e verseny ötletéért. Az e-Inclusion Awards és e verseny történetében ez az első alkalom, hogy ugyanaz a szervezet kétszer is dobogós lehetett. A verseny erősödését mutatja, hogy a 2012-es indulók száma több mint kétszerese volt a négy évvel korábbiaknak. Idén világcégek, minisztériumok, sőt a Világbank által támogatott programok között kapott kiemelkedő elismerést a hazájában súlyos forráshiánnyal küzdő, de nemzetközi porondon szakmai megbecsültség övezte magyar civil szervezet.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke, aki Európa „Digitális Menetrend”-ért felelős biztos, az alábbiakban fogalmazta meg üzenetét az e-Inclusion Awards-al kapcsolatban: „A digitális világ mindenkié, de az európaiak közel negyed része, nem élve a digitális és online eszközökkel, kívül marad ezen. Következésképpen ezek az emberek egyre inkább elszigeteltek, sőt hátrányos helyzetűekké lesznek. Az e-Inclusion Awards azokat az egyéneket és szervezeteket ünnepli, akik Európa-szerte próbálják a z internet kínálta társadalmi és gazdasági lehetőségeket szélesebb rétegek előtt is megnyitni. Számos egyén és szervezet dolgozik fáradhatatlanul azon Európa-szerte, hogy a hátrányos helyzetűek életének részévé tegye az internetet.”

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.