Hirdetés
. Hirdetés

Magyarul is tud már az OpenOffice 2.0.3

|

Az OpenOffice.org Közösség és az FSF.hu Alapítvány bejelentette, hogy elkészült és letölthető az OpenOffice.org irodai programcsomag 2.0.3-as verziója.

Hirdetés

Az OpenOffice.org Közösség és az FSF.hu Alapítvány bejelentette, hogy elkészült és már le is tölthető az OpenOffice.org irodai programcsomag legújabb, 2.0.3-as verziója. Az OpenOffice.org 2.0.3 irodai programcsomag továbbfejlesztett változata elérhető Windows, Linux operációs rendszerekhez.

Az OpenOffice.org 2.0.3 egy nyílt nyílt forráskódú, ingyenes irodai programcsomag, mely alkalmas szövegszerkesztési, táblázatkezelési, bemutatókészítési, adatbázis-kezelési és rajzolási feladatok megvalósítására számos operációs rendszer alatt. A programcsomag működése nagymértékben hasonlít a kereskedelmi forgalomban lévő hasonló célú programcsomagokhoz, ám azokkal ellentétben az OpenOffice teljesen ingyenes és szabadon használható tetszőleges számú számítógépen, bármilyen célra, magánszemélyek és vállalkozások esetében egyaránt.

Az OpenOffice fejlesztését a Sun Microsystems végzi több céggel és az OpenOffice.org önkéntes közösségével együttműködve. Magyarországon a honosítást és fejlesztést az FSF.hu Alapítvány koordinálja a Sun Microsystems Magyarországgal karöltve, szintén az önkéntes közösség segítségével. Az OpenOffice.org technikai támogatása önkéntes, közösség alapú és nem garantált.

Újdonságok az OpenOffice.org 2.0.3 verziójában:

? Tovább javított kompatibilitás a Microsoft Office fájlformátumaival
? Email küldési lehetőség bővítése
? Még több beállítási opció PDF-dokumentumok előállításakor
? Magyar függvénynevek a Súgóban
? Továbbfejlesztett CSV fájl mentés
? Precízebb helyesírás-ellenőrzés és elválasztás a Magyar Ispell 1.1-el
? Magyar nyelvű tárgymutató fejlesztései
? UTF-8 kódolású szövegfájlok a Base adatbázis-kezelő programban
? Objektumok elnevezése
? Hibajavítások
? Megnövelt teljesítmény (egyes esetekben akár 23%-os gyorsulás)
? A felhasználói felület javításai
? Biztonsági javítások
? Még több nyelvi változat
? Beépített frissítéskereső eljárás (jelenleg nem elérhető az OpenOffice.org FSF.hu változataiban)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.