Hirdetés
. Hirdetés

Majdnem felrobbant egy iPad akkuja Hollandiában!

|

Az eset egy amsterdami Apple Store-ban történt. A túlmelegedett akkumulátorból gázok törtek ki, három alkalmazott utóbb légzési problémákról panaszkodott.

Hirdetés

Hirdetés

Hollandiában, az amsterdami Leidseplein téren kiürítettek és ideiglenesen lezártak egy Apple Store-t, mert egy iPad akkumulátora túlmelegedett, és majdnem felrobbant, miközben gyanús gázok törtek ki belőle.

Az alkalmazottak egy szemetesbe dobták az iPadot, és homokot szórtak rá, hogy elfojtsák a gázszivárgást. A vásárlókat azonnal kiterelték az üzletből, és az eladók is távoztak.

Az akkumulátor a szó szoros értelmében nem robbant fel, de a túlmelegedés miatt erősen deformálódott, és így törhettek ki belőle a potenciálisan mérgező gázok.

Az amstermadi üzletet az alapos szellőztetést követően újból megnyitották. A helyszínen a tűzoltóság is megjelent, és megvizsgálta azt a három alkalmazottat, aki -- minden bizonnyal az akkumulátorból kitörő gázok miatt -- légzési nehézségekre panaszkodott.

Nem ez az első olyan üzlet, ahonnan hasonló baleset történt: korábban spanyol és svájci Apple Storokban is volt hasonló probléma a túlmelegedés miatt felrobbanó vagy deformálódó iPhone-akkukkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.