Hirdetés
. Hirdetés

Már a foci VB-re hangolnak a spammerek

|

Anglia kijutásával nagyobb fokozatra kapcsoltak az internetes bűnözők.

Hirdetés

A Symantec közlése szerint amint kijutott Anglia a jövő évi labdarúgó világbajnokságra, rögtön beindultak az adathalászok is. A biztonsági cég elmondása alapján ugyanis egyrészt az elmúlt napokban jelentősen megnövekedet azon csali levelek száma, amelyek a dél-afrikai eseményre ígérnek belépőt. Másrészt megszaporodtak a hivatalos oldal elleni exploit támadások is.

 

symantec-fifa.jpg


A cross-script módszerrel az internetes bűnözők kamu információkat helyezhetnek el az egyébként hivatalos web-oldalon. Így a felhasználót újbóli bejelentkezésre utasíthatják, amely során hozzájuthatnak féltve őrzött felhasználónevéhez és jelszavához. Mivel az internetes jegyvásárlás során a FIFA több adatot is kér a felhasználóktól, ezért mindkét esetben a gyanútlan áldozat tálcán nyújtja át felhasználóneve és jelszava mellett például a bankkártya adatait is.

A mostani támadás-hullámban egyébként nincsen semmi különleges, hiszen korábban is megfigyelhető volt, hogy az internetes bűnözők előszeretettel telepednek rá a nagy eseményekre. Az előző, németországi finálé alkalmával például az adathalász támadások összességében 40 százalékkal növekedtek. Míg az EB alatt jelentős problémát jelentettek az exploit támadások. Ez nem csoda, hiszen sok szurkoló mindent megtesz, hogy kint lehessen csapata meccsén, ami sokszor az éberség rovására megy.

Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy csak hivatalos forrásból vásároljon jegyet a jövő évi tornára. A 2010-es döntőjének a jegyeladása már a második szakaszában tart, így a sorsolás tudta nélkül már igényelhetünk jegyet a jövő évi eseményre. S ha minden a mi malmunkra hajtja a vizet, akkor talán nálunk is lehet egy nagyobb jegyvásárlási roham.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.