Hirdetés
. Hirdetés

Már a Twitteren is keres a Microsoft Bing

|

A Microsoft elindította hivatalos Twitter profilját, valamint bejelentette, hogy keresője immár a csiripelések között is keres.

Hirdetés

A Microsoft az alkalmazottjai révén már eddig is masszív Twitter jelenlétet tudhatott magáénak, hiszen beosztottjai tele csiripelték a közösségi oldalt a házon belül készülő fejlesztésekről. Viszont eleddig nem volt hivatalos Twitter profilja a szoftvercégnek, ahol a hivatalos bejelentések helyett kaphattak volna. Ezt azonban úgy tűnik, hogy megelégelték Redmondban és elindították a hivatalos céges profiljukat.

Mivel hivatalos profilról von szó, ezért talán nem meglepő, hogy nem viszik túlzásba a csiripelést. Eddig háromszor frissítették a profiljukat, amelyet - a hír megírásának a pillanatában - 4459 ember követett.

Ezzel egy időben a Bing fejlesztői bejelentették, hogy döntés-előkészítő keresőjük immár a Twitter profilok között is keres. Megfelelő kulcsszó párosításokkal ugyanis a keresőn belül rögtön az általunk keresett profilt hozhatjuk az első találatok közé. A PC World Twitter profilját például a "@PCWorldhu", "PCWorldhu Twitter", "PCWorldhu Tweets" kulcsszavakkal érhetjük el a Bing-en belül.

Azt azonban érdemes hozzátennünk, hogy ez jelenleg csak akkor működik, ha a Bing keresőjét amerikai lokalizációra állítjuk át, mivel a magyar Bing egyelőre csak nevében egyezik a tengerentúli társával. Illetve még az amerikai lokalizáció esetén is várnunk kell arra, hogy a Bing robotja feltérképezze a Twitter profilokat.

 

bing_twitter.jpg


A fejlesztők elmondása alapján ugyanis a mai napon indult szolgáltatásuknak idő kell, hogy minden Twitter profilt feltérképezzen, de néhány kiemelkedő személyiségnél elmondásuk szerint már tesztelhető a kereső e funkciója. Ők Danny Sullivan, Kara Swisher, Al Gore és Ryan Seacrest profiljait ajánlják a tesztelőknek, de tapasztalatunk alapján például a többszörös Tour de France győztes Lance Armstrong Twitter profiljánál is működik az új funkció.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.