Hirdetés
. Hirdetés

Már az első HD-DVD lejátszók is támogatják az interaktivitást

|

Hogy csillapítsák az aggodalmaskodók kedélyeit, a Toshiba elárulta, hogy a már bejelentett első kettő HD-DVD lejátszója is támogatni fog bizonyos interaktív funkciókat, amelyek az első generációs HD-DVD lemezeken helyet kapnak majd.

Hirdetés

Különféle internetes fórumokon és blogokban egyre inkább olyan pletykák terjednek, melyek szerint az interaktivitás támogatására csak a lejátszók firmware frissítése után nyílik lehetőség. A Toshiba ezt egy közleményben cáfolta meg.

"A Toshiba első HD-DVD lejátszói támogatni fognak fejlett tartalmi szolgáltatásokat. A firmware frissítésre csak abban az esetben lesz szükség, ha olyan szolgáltatásokat tartalmaz egy lemez, amely nem képezi részét a lejátszók interaktív rendszerének." - mondta a vállalat szóvivője. "A lejátszóink megjelenéskor minden olyan funkciót támogatnak majd, ami akkor elérhető lesz. Azt azonban senki sem feltételezheti, hogy a formátumot nem fejlesztik tovább. Ezért alkottuk meg úgy a készülékeket, hogy azokat könnyen frissíteni lehessen. Olyan új szolgáltatások is a tervezői asztalon vannak már, mint a lemezfüggő online vásárlás, audió és videó tartalmak letöltése, és így tovább."

A Toshiba márciusban szeretné az amerikai piacon kereskedelmi forgalomba hozni az első két HD-DVD lejátszót, amelyeket januárban bemutatott a CES kiállításon. A HD-A1 500, míg a HD-XA1 800 dollárba kerül majd. A megjelenés azonban egyelőre kétséges, nagyban függ ugyanis a másolásvédelem szabványosításának véglegesítésén. Addig nem kezdhetik el ugyanis a tömeggyártást, amíg ez nem történik meg. Az AACS másolásvédelem mögött álló vállalatok a múlt héten tették közzé az eljárás egy ideiglenes változatát, ám állítólag már ez is elegendő ahhoz, hogy ez alapján megkezdődhessen a tömeggyártás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.