Hirdetés
. Hirdetés

Már gyártja a Samsung a 70 nanométer NAND flash memóriákat

|

A félvezetőgyártásban világelső Samsung megkezdte 70 nanométeres OneNAND típusú flash memóriáinak tömeggyártását. A vállalat szerint az új technológia 70%-kal is megemelheti a memória iránti keresletet.

Hirdetés

Jelenleg a NAND flash memóriákat 90 nanométeres eljárással állítják elő. Ez 2004. áprilisa óta van így, akkor mutatta ugyanis be a gyártási technológiát a vállalat. Már több mint száz 70 nanométeres generációba tartozó mobil eszköz került le a tervező asztalról, bár a rivális NOR típusról elég lassan állnak át a gyártók a NAND alkalmazására, pedig utóbbi piaci részesedése mindenképp ezt indokolja.

A Samsung a OneNAND memóriákat pontosan úgy pozícionálta, hogy átcsalogassa a NOR chipeket előnyben részesítő gyártókat. A NOR legnagyobb előnye a rendkívül gyors olvashatóság, , míg a NAND az írásban jeleskedik. A OneNAND a kettő kombinációja: a gyártó szerint a 70 nanométeres technológia lehetővé teszi a 108 MB/s olvasási sebességet, míg a 90 nm-es generáció csak 68 megabájt másodpercenkénti beolvasására képes. Az írási sebesség továbbra is 9,3 MB/s.

Az új technológiával kisebb helyen lehet ugyanakkora tárkapacitású chipeket előállítani, ami egyúttal a gyártási költségeket is csökkenti. Ez a vállalat szerint összességében 70%-kal nagyobb hatékonyságot biztosít, ami elősegíti a Samsung versenyhelyzetben való stabilitását is. Az iSuppli elemzői szerint a Samsung birtokolja a NAND flash memória piac 50%-át, de a jövőben nagy ellenfelévé válhat az Intel és a Micron közös vállalata.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.