Hirdetés
. Hirdetés

Már kapható az első Windows alapú Palm

|

Az amerikai vezeték nélküli szolgáltató, a Verizon már megkezdte a Palm Treo 700w forgalmazását, így már hozzáférhető az első Windows alapú Palm PDA.

Hirdetés

A hírt a Palm jelentette be a Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen. Az persze már 2005 szeptembere óta köztudott, hogy a Palm szakít az addig bevált gyakorlattal és a 700w sorozatú Treókra a megszokott Palm OS helyett Windows Mobile operációs rendszert szeretne telepíteni. Most azonban már meg is vásárolható a "rebellis" tenyérgép.

Elsőként a Verizon vezeték nélküli szolgáltató árusítja a 700w-ket, mégpedig előfizetéses rendszerben. A 399 dolláros készüléket 100 dollár kedvezménnyel lehet megrendelni, ehhez viszont két éves hűségnyilatkozatot kell aláírni minimálisan 39,99 dolláros havi díj felvállalása mellett.

A 180 grammos kis készülék az első, amely az új generációs CDMA2000 (Code Division Multiple Access 2000) EV-DO (Evolution Data Only) hálózatokat támogatja, mely nagyobb sávszélességet biztosít, mint az addigi gépekben használt GSM, GPRS vagy az eredeti CDMA2000 szabvány. 312MHz-es Intel Xscale processzorral, 128 megabájtos memóriával, 65 ezer szín megjelenítésére képes, 240 x 240 pixeles TFT-vel, valamint 1,3 megapixeles fényképezőgéppel szállítják a gépet, mely képes SD, MMC és SDIO kártyák fogadására, valamint USB-n és Bluetooth-on keresztül is képes kommunikálni.

Arról csak később ad hírt a gyártó, hogy mikor kerül a PDA szélesebb körben is forgalomba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.