Hirdetés
. Hirdetés

Már könyvtárakat is megoszt a Google Docs

|

A Google Docs szolgáltatásán belül immár nem csak egyes fájlokhoz adhatunk hozzáférést.

Hirdetés

A Google mérnökei a cég hivatalos blogjában bejelentették, hogy újabb funkcióval bővült a Google Docs (magyarul Dokumentumok) tárháza. A webes szolgáltatás felhasználói ugyanis immár könyvtárakat is megoszthatnak, míg eddig ez csak az egyes állományok szintjén volt megvalósítva.

 

google-docs.jpg


Az általuk egyébként "leginkább kért Google Docs funkcióként" titulált megoldás az eddigi állomány szintű megosztáshoz hasonlatos. Vagyis szöveges állományaink, prezentációink és táblázatinkhoz hasonlóan kétféle hozzáférést adhatunk: olvasóit és szerkesztőit. Ennek köszönhetően ha egy cég egy projekten dolgozik, akkor nem kell már minden egyes fájl megosztását konfigurálnia. Elég azokat egy könyvtáron belülre helyezni, majd ahhoz adni hozzáférést a munkatársaknak. Hasznos újdonság, s talán érthető, hogy 2009-ben miért szerepelt a kívánságlista első helyén.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.