Hirdetés
. Hirdetés

Már megint adatokat gyűjtenek a Windows frissítések

|

A Windows 7 és Windows 8.1 legújabb frissítése kapcsán ismét a viták kereszttüzébe került a Microsoft telemetriai gyakorlata.

Hirdetés

Hirdetés

Nagy port kavart a Microsoft legújabb lépése, amely a Windows 7 és 8.1 frissítéseit ismét adatgyűjtéssel kötötte össze.

A Windows 7-et és Windows 8.1-at frissítő KB2952664 és KB2976978 már korábban letölthető volt, de a Microsoft opcionális frissítésnek jelölte mindkettőt, vagyis kézzel kellett telepíteni őket. 

Most viszont kritikussá minősültek át, így a Windows Update jóvoltából automatikusan felkerülnek minden érintett gépre, ráadásul  telepítés után olyan adatgyűjtésbe kezdenek, ami sokakban aggodalmat vált ki.

A Microsoft rövid magyarázatában azt állítja, hogy csak olyan diagnosztikai adatokat akar összegyűjteni, amelyek segítik a Windows frissítéseivel kapcsolatos kompatiblitási problémák megoldását, és kizárólag olyanoktól, akik részt vesznek a Windows Customer Experience Improvement Programban (CEIP).

Ugyanakkor a frissítések minden számítógépen bekapcsolják a távmérés engedélyezését, így a cég a az összes rendszerről összeszedi az adatokat. Igaz, ezek többnyire tényleg appok elszállásával és az operációs rendszerrel kapcsolatosak, és nem személyes jellegűek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.