Hirdetés
. Hirdetés

Máris megjelennek a HP, IBM, Dell új Intel CPU-ra épített szerverei

|

Intel Xeon 5600-ra váltani az Intel szerint olyan kiadás, ami akár 5 hónap alatt is megtérülhet.

Hirdetés

Már meg is jelentek a HP, Dell és IBM kínálatában olyan modellek, amelyek az új Intel Xeon 5600 processzor négy és hatmagos változatai köré épülnek. Az új Xeon kedvezőbb fogyasztást ígér jobb teljesítmény mellett. A gyártók torony és rack változatokat is kínálnak, hogy az architektúraváltás alkalmát megragadva nagyobb szeletet hasíthassanak ki a szerver piacból, amely 2009. eleje óta folyamatosan esett.

Nagyobb teljesítmény kevesebb áramból

Az Intel akár 60 százalékos teljesítménynövelést ígér az új, 32 nanométeres technológiával készült processzorokkal. Egyetlen hat magos Xeon 5600 központi egységből épített kiszolgálóval 15 darab egymagos CPU-t használó szerver váltható ki, ami az Intel számításai szerint olyan mértékű energia megtakarítást eredményez, hogy a beruházás 5 hónap alatt megtérül.

Adatközpontokban hatványozottan számít, hogy egy kétfoglalatos szerver 60 wattos Xeon L5640 processzorokkal ugyanakkora teljesítményt tud leadni, mint egy másik 95 wattos Xeon X5570 chipekkel, ugyanakkor a platform fogyasztása 30 százalékkal alacsonyabb lehet. A Xeon 5600 sorozat 12 új világrekordot állított fel iparágilag elfogadott benchmarkokban (SPEC CPU2006, SPECjbb2008, SPECpower_ssj2008, SPECjAppServer2004, SPECompMbase2001, VMark, SAP SD 2-Tier stb.) számítási, kiszolgálási teljesítmény és energiahatékonyság terén.

Az új processzorok két új biztonsági képességgel rendelkeznek, az Intel Advanced Encryption Standard New Instruction(AES-NI) kiegészítéssel és az Intel Trusted Execution Technology integrálásával, amelyek gyorsabb titkosítási és visszafejtési sebességet ígérnek a sokkal biztonságosabb tranzakciók és virtuális környezetek számára, így biztosítva az adatközpontok számára egy erőteljesebb alapot a felhők biztonságához.  

Indulnak a befagyasztott beruházások

Az új processzor lendületet adhat a szerver eladásoknak - legalábbis így látják sokan, köztük Dean McCarron, a Mercury Research vezető elemzője: ?Visszafogták a szerver fejlesztéseket, de vannak jelei, hogy újra hajlandóak erre pénzt költeni a nagyvállalatok."

A HP ma jelentette be 18 új Proliant G6 kiszolgáló modell piacra dobását, köztük több a Xeon 5600-as CPU-ra épül. A Dell a PowerEdge M710, M610 blade kiszolgálókat, a szekrénybe építhető R710, R610, R510, R410 modelleket és három torony kivitelű kiszolgálót (T710, T610 és T410) jelentett be Xeon 5600 alapokon. Az IBM a rack rendszerű x3650 M3 és x3550 M3 mellett a toronyba épített x3500 M3 és az x3500 M3 nagyvállalati szerverekkel száll be a versenybe.

További számos szerver és munkaállomás bejelentése várható a Cisco, Dell, Fujitsu, HP, IBM, Oracle és mások részéről, amelyek az új 32 nanométeres Intel processzorokra épülnek. Az új gépek tipikusan 30-45 napon belül lesznek elérhetőek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.