Hirdetés
. Hirdetés

Még karácsony előtt kijönnek az Ultra HD Blu-ray 4K lemezek

|

A Blu-ray Disc Association (BDA) még augusztusban megkezdi a 4K Ultra HD Blu-ray lemeztechnológia licencelését, és reméli, hogy karácsonyra megjelennek a tartalmak is.

Hirdetés

Az Ultra HD Blu-ray specifikáció 3840x2160 képpontos felbontást, a HD-énál nagyobb színtartományt és 60 képkocka/s-os lejátszást kínál. A BDA három hónapja tette közzé a végleges Ultra-high Blu-ray specifikációját. Míg az egyrétegű HD Blu-ray 25, a kétrétegű pedig 50 gigabájtnyi adatot tud tárolni, addig a 4K-s lemezekre 66, illetve 100 gigabájtnyi adat fér a két-, illetve háromrétegű megvalósításokban.

A gyártók által értékesített Ultra-HD televíziók száma az IHS Technology piackutató cég előrejelzése szerint a tavalyi 11,7 millióról 2019-re várhatóan közel 100 millióra nő, és a Consumer Electronics Association becslése szerint négy év múlva az összes eladott televízió egyharmadát fogják kitenni az UHD készülékek. Az Ultra HD Blu-ray berendezésekkel szemben követelmény, hogy lejátsszák a HD Blu-ray lemezeket, amelyeken jelenleg több mint 10 ezer film érhető el.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.