Hirdetés
. Hirdetés

Megakadályozhatják a Verizon-Frontier üzletetet

|

A Verizon a Frontiernek adná el virginiai hálózatát, ám egy demokrata képviselő megakadályozná az üzletet, ami hosszabb távon komoly anyagi nehézségeket okozna a vevőnek, míg a Verizon adóelkerülési ügybe keveredne.

Hirdetés

Az amerikai törvényhozás két prominens tagja szerint a Verizon Communication közelmúltban bejelentett értékesítése, amelynek keretében a cég tizennégy állam 4,8 millió telefonvonalának üzemeltetési jogát tervezi átadni a Frontier Communicationsnek, túl nagy adósságállománnyal terhelné meg a kisebbik telekom-szolgáltatót. A képviselők szeretnék elérni, hogy a szenátus törvényi eszközökkel akadályozza meg a tranzakciót.

Paul Hodes New Hampshire-i demokrata képviselő szerint a tavaly bejelentett, 8,6 milliárd dolláros üzletkötés 3,3 milliárd dollárral növelné a Frontier jelenlegi adósságállományát, miközben közel 600 millió dolláros adómegkerülést tenne lehetővé a Verizon számára.

Hodes olyan törvényjavaslatot kíván beterjeszteni a törvényhozás elé, amely befoltozná a vonatkozó jogszabályi hézagokat, megakadályozva az ún. "fordított Morris Trust" típusú tranzakciók megkötését, amelyek keretében egy nagyobb vállalat jelentős kintlévőségekkel terhelt vagyontárgyakat adhat el kisebb cégeknek.

Ben Scott, a Free Press médiareform-társaság egyik vezetője "szimpla adócsalásnak" minősítette a tervezett üzletkötést; a "fordított Morris Trust" megállapodások lehetővé teszik az eladó számára, hogy elkerüljék a kárusított vagyontárgyak után kirótt adók befizetését, mindaddig, amíg a vásárló részvényeinek több mint ötven százaléka saját részvényeseik birtokában van.

A Verizon képviselője nem kommentálta a felröppent híreket. Steve Crosby a Frontier alelnöke szerint az üzletkötéssel kapcsolatos kifogásokat félreértett és magyarázott értesülésekkel próbálják alátámasztani. "Igaz ugyan, hogy a felvásárlással jelentős adósságokat halmozunk fel, de komoly bevételekre is szert tehetünk" - jelentette ki, azt sugallva, hogy üzleti ellenlábasaik próbálják ellehetetleníteni a tranzakciót.

A Frontier jelenleg 144 000 telefonvonallal rendelkezik Nyugat-Virginiában: amennyiben az eladás megvalósul, ez a szám 760 000-re nőhet, amivel a vállalat az állam vezető telekommunikációs szolgáltatójává avanzsálna. Igen ám, de a Frontier elavult hálózatokat tervez átvenni; kétséges - állítják a terv ellenzői -, hogy elég tőkét képes mozgósítani a vonalak korszerűsítése érdekében.

2009 januárjában a Verizon Vermontban, New Hampshire-ben ás Maine-ben lévő vonalait adta át a FairPoint Communicationsnek; a vásárlót az év októberében fizetésképtelennek nyilvánították. A Hawaii Telcom Communications, amely 2005-ben a Verizon hawaii vonalait vásárolta meg, 2008-ban ment csődbe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.