Hirdetés
. Hirdetés

Megállítható a papírpazarlás

|

A Lexmark megbízásából készített kutatás arra is rámutat, hogy négyből három ember bűntudatot érez, ha feleslegesen nyomtat.

Hirdetés

A lézer nyomtatók környezeti hatásának nyolcvan százalékát a papírhasználat teszi ki, az energia csupán nyolc százalékot, a gyártás pedig hét százalékot igényel - derül ki a Lexmark lézernyomtató-életciklus analíziséből (LCA). A termék nyomon követését a gyártástól a leselejtezésig a Bio Intelligence Service (BIS) elnevezésű, a környezeti tanácsadásban Európa-szerte ismert irodával együttműködve végezte el  a Lexmark.

A nyomtató és nyomtatási megoldás fejlesztő, gyártó és forgalmazó Lexmark segít a felhasználóknak felmérni, pontosan milyen egyéni nyomtatási szokásokat kell a nyomtatónak kiszolgálnia, és hogyan lehet a lehető legkevesebb papírszemét előállítása mellett nyomtatni.

labnyom.jpg

Ökológiai lábnyom a nyomtatásban.

A Lexmark X650 sorozatának monokróm lézer multifunkciós termékeit (MFP) kifejezetten arra tervezték, hogy segítsenek a cégeknek kevesebbet nyomtatni és többet spórolni. Minden nyomtató beépített “print less” funkcióval készül, így a munkatársak segíthetnek abban, hogy kevesebb papírhulladékot termeljen a cég, és az ökológiai lábnyom értéke is csökkenjen.

A Lexmark felkérésére az Ipsos által készített 2007-es európai kutatás szerint a munkavállalók kilencven százaléka tisztában van azzal, hogy a papírszemét fontos probléma forrása. Azonban majdnem negyedük (23%) bevallotta azt is, hogy pazarlóan nyomtat. Az Ipsos 2009-es Lexmark-kutatása pedig arra mutat rá, hogy négyből három ember bűntudatot érez, amikor feleslegesen nyomtat.

Az új kutatás kiemeli, hogy mennyi ember bízik abban, hogy a gyártók segítenek csökkenteni az ökológiai lábnyom értékét. A válaszadók 97 százaléka jelezte, hogy értékelne egy ‘öko gombot’ a nyomtatóján, hogy amennyire lehetséges, környezetbaráttá tehesse a nyomtatást.

A Lexmark X650-es sorozat beépített ‘print less’ funkció az alábbiakat tartalmazza:

  • Az USB port, amely minden nyomtató elején található, lehetővé teszi, hogy a felhasználók a beszkennelt, automatikusan pdf formátumba konvertált dokumentumot elmentsék maguknak - nyomtatás nélkül. A pdf-et azután a megbeszélésen bemutathatják a laptopjukon, vagy szétküldik e-mailen.
  • A nagy, konfigurálható színes érintőképernyő lehetővé teszi, hogy előnézetben megnézzék a dokumentumokat, így minimális mennyiségű oldalt nyomtatnak ki  rosszul, vagy másolnak hibásan.
  • Felhasználóspecifikus alapértelmezett beállítások az e-task érintőképernyőn: a felhasználók beállíthatnak festékkazetta-takarékos módot, kétoldalas nyomtatást vagy multi-up (két vagy több lekicsinyített oldal nyomtatásra egy oldalra) nyomtatást. Annak érdekében, hogy kényelmesen használják ezt a funkciót, a munkatársak elkészíthetik a saját személyes ikonukat és kedvükre elnevezhetik, akár ‘öko-másolás’ néven is a beállításokban. 
Egyéb jellemzők
  • Nagy teljesítményű festékkazetták, hogy az oldalankénti költségek csökkenjenek
  • Nyomtatósor-memória technológia, amely tárolja a nyomtatási feladatokat a nyomtató merevlemezére, ha a nyomtató kifogyna bizonyos fajtájú (pl. fejléces) papírból. Ekkor a gép elkezdi a következő, normál papírra nyomtatható munkát nyomtatni, és az eredeti nyomtatást akkor folytatja, ha a kifogyott papírt újratöltötték.
  • E-mail-be szkennelés funkció: növeli a termelékenységet, mert lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a szkennelt dokumenetumokat átnevezhessék a tartalmának megfelelően, és a csatolmányt követlenül e-mailben küldjék egyenesen a nyomtatóból.

Minden Lexmark berendezésre jellemző az X650 szériában, hogy a gép a korábbi modelleknél kevesebb energiát fogyaszt készenléti üzemmódban és nyomtatás közben is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.