Hirdetés
. Hirdetés

Megbukna számtanból a Windows 10 mesterséges intelligenciája

|

A tavaszi funkciófrissítés új Cortanája nem tudja megmondani, mennyi 2+2.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft megerősítette, amit a tesztek már korábban is feltártak: a Windows 10 tavaszi funkciófrissítésében bemutatkozó Cortana app súlyos korlátokkal rendelkezik. Ezek közül az egyik legfontosabb az, hogy program az elemi számtannal sincs tisztában.

Ugyanakkor a fejlesztő azt ígéri, hogy később további képességekkel, így számoló tudással is kiegészíti az appot.

A Cortana ikonja jelenleg a Windows tálcáján lakik, és ha megnyitjuk, szóban tudunk kérdéseket feltenni neki. Megkérdezhetjük mondjuk, hogy milyen magas az Eiffel torony, vagy milyen idő várható másnap  A tavaszi frissítésben a Cortana különálló appá lép elő, és itt kezdődnek a problémák.

A Microsoft szerint az új Cortana bétaverziójú program, és most folyik az optimalizálása. Egyelőre azonban komoly fogyatékosságai vannak: például nem tud különböző fiókokból adatokat gyűjteni, így nem képes integrálni a naptárainkat.

De zenéket se lehet vele lejátszani, és ha megkérdezzük tőle, mennyi 2+2, azt feleli,  hogy nem tudja, de még tanul…

Van mit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.