Hirdetés
. Hirdetés

Megdermed a német Street View

|

A Google autói nem fotóznak többet Németországban. A Microsoft pont most kezd el fényképezni.

Hirdetés

Lapértesülések szerint a Google a jövőben nem készít több Sreet View felvételt Németország utcáiról és közterületeiről, annak ellenére, hogy márciusban egy bírósági döntés jogszerűnek ítélte a Google eljárását. A Search Engine Land információi szerint a 20 német várost lefedő szolgáltatás nem szünteti be működését, csupán nem frissítik majd a rajta lévő képeket, illetve nem terjesztik ki azt újabb településekre.

 

 



Sokat kellene retusálni

"Cégünk fő prioritása a jövőben az autók által gyűjtött utcanevek, út mellett jelzések és táblák információinak a gyűjtése lesz, hogy a többi térképes céghez hasonlóan így javítsuk a szoláltatásunk minőségén" - nyilatkozta a lapnak a Google szóvivője. Habár a leállás pontos oka nem fogalmazódott meg, elképzelhető, hogy a keresőcég azon kötelezettségvállalása miatt vált a szolgáltatás terhesé, amely értelmében elhomályosítják azon épületeket, amelyekben a lakosok nem járulnak hozzá a publikus szerepeltetéshez. Jelenleg 250 ezer ilyen objektum van, amely szám folyamatosan nő, azaz vélhetően túlzottan sok humán erőforrást igényel a képek retusálása.

A Google Street View egyébként nem csak Németországban okoz fejtőrést Larry Page cégének. Márciusban például a francia bíróság adatvédelmi törvénysértés miatt 142 ezer euróra bírságolta a szolgáltatás üzemeltetőjét, míg a svájci legfelsőbb bíróság a múlt héten szintén elmarasztalta a lokális Street View-t, mivel szerintük az nem biztosítja a megfelelő anonimitást, és némely esetben az automata retusálás átugrik néhány arcot és rendszámtáblát.

A Microsoft most kezdi

A mostani döntés érdekessége, hogy a Microsoft pont a múlt hét végén indította útjára Németországban a Bing Maps Streetside autóit. "Tervünk szerint az elkövetkező 18 hónapban 50 német várost tudunk felkeresni" - nyilatkozta Thomas Baumgärtner, a Microsoft német leányvállalatának szóvivője a Deutsche Welle újságírójának a kérdésére. Az adatvédelmi aggályok elhárítása érdekében a redmondi szoftvercég előre értesíti majd a városok lakóit az autóinak az érkezéséről, ezen felül vállalták a bizalmas adatok utólagos kiretusálását is. Ennek ellenére a Bing Streetside is rögtön a támadás kereszttüzébe került, mivel Thomas Kranig bajor adatvédelmi biztos szerint nem utólag kellene biztosítani az elhomályosítást, hanem még a publikálás előtt. Azaz úgy tűnik, hogy a Microsoft is kemény fába vágta a fejszéjét.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.