Hirdetés
. Hirdetés

Megérkezett a Cisco új szuperroutere

|

Az új rendszer hatalmas, 322-terabites maximális adatátviteli sebességet biztosít. A CRS-3 lehet az alapja a szupergyors internetnek.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedben ugrásszerű növekedést produkáltak a különféle online szolgáltatások és alkalmazások, és ezzel párhuzamosan kihasználtságuk is megnőtt, hiszen egyre többen veszik igénybe az interneten elérhető eszközöket, legyen szó munkáról vagy szórakozásról. A virtuális tér bővülése - az új üzleti lehetőségek mellett - egyúttal technológiai kihívásokat is állít a szolgáltatók elé; ahhoz, hogy napjaink nagy adatátviteli kapacitást igénylő online szolgáltatásainak optimális működését biztosítani lehessen, komoly infrastrukturális háttérre van szükség.

A Cisco erre az igényre reagálva kedden bejelentette, hogy egy olyan nagyteljesítményű útválasztót (routert) fejlesztett ki, amely képes kiszolgálni az elmúlt évtized során gyors növekedést megélt videomegosztók, mobilalkalmazások és felhőszolgáltatások adatátviteli szükségleteit.


John Chambers bemutatja a CRS-3 rendszert

Az elsősorban adatközponti és telekommunikációs felhasználásra szánt CRS-3 (Carrier Routing System) névre keresztelt szuperrouter a Cisco szerint tizenkétszer nagyobb szélessávú kapacitást képes biztosítani a jelenleg elérhető legerősebb konkurens rendszernél, és háromszor erősebb, mint előde, a CRS-1. Az új modell másodpercenként 322-terabites átviteli sebességet biztosít; a Cisco szerint ezzel a kapacitással mindössze egy másodperc alatt le lehetne tölteni az Egyesült Államok kongresszusának teljes könyvtárát, egyszerre videotelefonálhatna Kína teljes lakossága, és kevesebb, mint négy perc alatt lehetne elérni a mai napig elkészített összes mozifilmet. A CRS-3 router intelligens módon képes kiszolgálni a felhőszolgáltatások - például különböző videostreaming- és mobilalkalmazások - igényeit. Az új útválasztó a cég szerint 60 százalékkal kedvezőbb fogyasztási mutatókat produkál, mint a konkurens platformok. A vállalat eddig 1,6 milliárd dollárt költött a CRS-termékcsalád kifejlesztésére.

Adatközpontokba és telekommunikációs cégeknek szánják

A Cisco az egyesült államokbeli AT&T 100-gigabites, vezetékes- és mobil-adatátvitelt is támogató, New Orleans-tól Miamiig húzódó gerinchálózatán tesztelte a CRS-3 rendszert, és más környezetekben is folytat hasonló méréseket.

A CRS-3 belépő ára 90 ezer dollár. A Cisco kedvező lehetőséget biztosít a migrációra azon szolgáltatók számára, akik a korábbi, CRS-1-es modellt használják. (Körülbelül 5000 ilyen gép működik szerte a világon.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.