Hirdetés
. Hirdetés

Megérkezett az Exchange 2010

|

Költségmegtakarítás és a szoftver+szolgáltatás megoldások terén erősített az új Exchange Server.

Hirdetés

Stephen Elop, a Microsoft üzleti alkalmazásokért felelős igazgatója a berlini TechEd Europe 2009 konferencián hivatalosan bejelentette az Exchange 2010 megjelenését, amely a mai naptól már megvásárolható a hozzá tartozó Forefront Protection védelmi megoldással együtt . A megújult alkalmazás a Windows 7-hez és a Windows Server 2008 R2-höz hasonlóan a költségcsökkentést tűzte zászlajára, aminek köszönhetően akár 70 százalékos megtakarítás is elérhető az Exchange 2010 használatával.

 

outlook-web.jpg


Az Exchange 2010-t ennek a jegyében például elsőként látták el beépített üzenet-archiváló megoldással, aminek köszönhetően immár nem kell a vásárlóiknak külső fejlesztők megoldásaira költeniük. Valamint a szoftver már támogatja az olcsóbb tároló megoldásokat is, így a korai bevezető cégek költségcsökkentés mellett tudták növelni postafiókjaiknak a méretét.

Az üzenetkezelő megoldás fejlesztői e mellett nem hagyták figyelmen kívül a szoftver, mint szolgáltatás - illetve a redmondi szoftvercég szóhasználatával élve a szoftver+szolgáltatás - alapú technológiák térnyerését, így az Exchange 2010 az elődjéhez képest sokkal inkább támogatja a cloud alapú megoldásokat, és jelentősen leegyszerűsíti az integrációt velük. Ennek köszönhetően a jövőben például a BPOS (Business Productivity Online Suite) felhasználói könnyedén csatlakoztathatják majd a saját Exchange szerverüket például a havidíjas formában igénybe vett SharePoint Online szoftveréhez. Ráadásul az Exchange leveleit már bárhonnan, bármilyen eszközről elérhetik a fogyasztók az Outlook Web App új tetszetős webes felületén keresztül (Internet Explorer, Firefox és a Safari támogatott böngésző).

A TechEd konferencián elhangzottak alapján ezen felül az Exchange 2010-ben debütáló több új megoldás is a hatékonyságot, és így megtakarítást segíti. A Voic Mail Preview segítségével például felhasználók szöveges betekintést kaphatnak az egyébként hang alapú üzenetekbe, így képesek lehetnek mérlegelni, hogy azt azonnal megtekintik-e, vagy azt halogathatják egy picit. Ennek megfelelően az új Exchange készítői már univerzális postaládáról beszélnek, amely már nemcsak az elektronikus leveleket gyűjti, hanem az SMS és az azonnali üzeneteket, és a hangpostákat is.

A fejlesztők ugyanakkor igyekeztek csökkenteni a szervezeten belül felesleges üzenetforgalmat is. Ennek a jegyében született a MailTips, amely gyakorlatilag a GMail-nél nemrég bevezetett pánikgombhoz hasonló. Segítségével a rendszer egy pár pillanatig kivár az üzenet elküldésével, hátha a felhasználó meggondolja magát. A hirtelen felindulásból megszült sorok íróinak ez hasznos funkció lehet. A MailTips többek között figyeli azt is, hogy éppen akinek küldenénk a levelet az irodában van-e, vagy azon kívül, s ezt jelzi a felhasználónak.

A bevezetett Ignore Conversation funkcióval pedig lehetőségük van arra a felhasználóknak, hogy kizárják magukat egy levelezésből. Ez akkor lehet hasznos, ha egy olyan beszélgetéshez csatolják, ami számára irreleváns. Így szintén csökkenthető a nem kívánt levélforgalom. Debütál még a Conversation View is, amellyel e-mail üzeneteket küldhetünk, mintha azt egy azonnali üzenetküldővel tennénk. Míg a Call Answering Rules segítségével különböző szabályokat állíthatunk be a VoIP csatornán érkező hanghívásokhoz.

Az Exchange 2010 virtuális tesztverziója, illetve 120 napos letölthető próbaverziója a Microsoft oldalán érhető el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.