Hirdetés
. Hirdetés

Megerősítette az Apple: vége az Xserve-nek

|

2011. január 31. után nem forgalmazza Xserve kiszolgálóit a cég, helyette a Mac Pro és Mac mini kiszolgáló változatait ajánlja.

Hirdetés

Bejelentette az Apple, hogy nem folytatja tovább Xserve rack kiszolgáló termékcsaládját. Az Xserve-t úgy reklámozta a cég mint kulcsrakész megoldást a Mac, Windows és Linux kliensekből álló hálózat számára.

Az Apple Xserve weboldalán sárga sarokcímke figyelmeztet a termékcsalád januári nyugdíjazására. A mögöttes aloldal emellett megnyugtatja a látogatókat, hogy a terméktámogatás azért továbbra is elérhető. Sőt, a PDF formájában letölthető Xserve Transition Guide javasolja, hogy irodai kiszolgálónak válasszák a felhasználók a Mac Pro with Snow Leopard Server változatát, rack vagy toronyház kivitelben, mely utóbbi jól megfér egy kisebb irodában.

 

 

50 fős felhasználói bázisig ajánlja abszolút helytakarékos Mac mini termékét a cég Snow Leopard Server operációs rendszerrel - ez a termék a legkisebb irodában is megfér, ám természetesen teljesítményben nem mérhető az Xserve modellekhez.

Jelenleg tehát még kapható az Xserve, 2451 dolláros induló áron (négymagos processzorral), a 2941 dollár fejében pedig már nyolcmagos kiszolgálóhoz juthatunk. A garanciaidő 1 év, három évre terjeszthető ki.

Nem hagyta tehát el felhasználóit a cég, csak palettájában is egyre inkább nyilvánvaló, hogy a fogyasztói termékekre koncentrál, ahol egyre dominánsabb szerepet tölt be.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.