Hirdetés
. Hirdetés

Megfizethető HD videokonferencia

|

Videokonferencia, egyszerű kapcsolattartás a konferenciás tengeren túlról. Stábunk a StreamNet rendezvényén járt.

Hirdetés

Ahogy terjeszkednek a vállalatok országokon belül és azokon túl, mind fontosabbá válik a hatékony kommunikáció a távoli telephelyek, a partnerek és az ügyfelek között. Az utazás egyre kevésbé alkalmas a kapcsolattartásra. A LifeSize megoldásait is forgalmazó StreamNet Kft. szerint a videokonferencia a megoldás. Andreas Wienold, a LifeSize Communications EMEA értékesítési igazgatója ezt egy saját példával támasztotta alá a StreamNet rendezvényén. Elmondta, régen hajnalban kelt, rohant a repülőtérre, egy átlagos napon több országban is megfordult, s csak este, a tárgyalások végeztével jutott vissza az irodájába intézni a napi teendőket, így gyakran éjfél után ért haza. Amióta videokonferencián keresztül tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel és partnerekkel, reggelente kényelmesen reggelizhet a családjával, ami után az irodájában kezd, ahol egy nap 5-6 megbeszélést is le tud folytatni kényelmesen, és időben hazaér.

A szakember hangsúlyozta, a videokonferencia ma már nem csak a nagyvállalatok privilégiuma, az árak elérték azt a szintet - HD (high definition) minőséget adó termékek esetében is -, amit akár egy kis- és közepes méretű vállalat is megengedhet magának. Különösen, hogy az ára hamar visszajön a megspórolt utazási idő és költség által (akár városon belül is). Megjegyezte, az utazás megspórolásával nem csak a munkaidő eltöltése válik hatékonyabbá, hanem a kevesebb utazás révén a környezetet is kevésbé károsítjuk.

071119.streamnet-megfizetheto-hd-videokonferencia.jpg

A második előadást Lengyel Miklós, a StreamNet Kft. Videokonferencia integrációs tervezője, módszertani oktatója tartotta. Ő a videokonferencia rendszerek tárgyalótermi integrációját mutatta be. Itt megtudhattuk, hogy milyen szempontokra kell figyelni, ha videokonferenciát kívánunk telepíteni a már meglévő tárgyalótermi eszközeink mellé. Felhívta a figyelmet a videokonferencia módszertanának lényegére, amelyet biztosítja a felhasználók rangjának, méltóságának megőrzését, a virtuális kapcsolat során is.

A telekonferencia technológiában jártas szakemberek alkotta LifeSize kizárólag HD videokonferencia megoldásokat fejleszt. Ezek a nagy (mai viszonylatban nem is olyan nagy) sávszélességet kihasználva kompromisszummentesen produkálják a legjobb minőséget - a StreamNet rendezvényén erre példát is láthatott a hallgatóság, Andreas Wienold egy Hamburgban dolgozó kolléganőjével létesített elő kapcsolatot, aki pontosan le tudta írni onnan az előadóterem és a közönség jellemzőit. A meghívottak pedig megtekinthették az aktuális hamburgi időjárást (egy második kamerán keresztül), továbbá a kolléganő a saját gépén futtatott Google Earth segítségével a pontos tartózkodási helyét is feltüntette.

A két új termék közül az Express kis termi használatra készült, a kijelző kivételével mindent tartalmaz, tehát azonnal használatba vehető, és az ára 5 ezer euró alatt van. A Conference a Cisco TelePresence konkurenciája kíván lenni - általa egyszerre 2-3 ember is részt vehet egyszerre a beszélgetésben. Andreas Wienold elmondása szerint kevesebbe kerül a Cisco megoldásánál, és a fenntartási költsége is alacsonyabb.

Felvételünkön kollégánk Polner Péterrel, a StreamNet projekt és minőségirányítási vezetőjével beszélget a többi közt a videokonferencia megoldásoktól ma elvárható funkciókról, a rendszerkövetelményekről, valamint a tárgyalótermi integráció menetéről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.