Hirdetés
. Hirdetés

Felturbózták a SharePointot

|

Új termékben egyesül a SharePoint Server és a PerfomancePoint 2007.

Hirdetés

Kurt DelBene, a Microsoft üzleti intelligenciával foglalkozó részlegének ügyvezető igazgatójának a bejelentése szerint a redmondi cég egy termékben egyesíti a SharePoint Server Enterprise és az Office PerformancePoint Server 2007 termékeit, aminek köszönhetően a vállalatok a jövőben olcsóbban juthatnak a Microsoft üzleti intelligencia alapú szoftvereihez.

"A felhasználóink visszajelzései alapján úgy döntöttünk, hogy a PerformancePoint komponenseit integráljuk a SharePoint szerverbe, így kialakítva új termékünket: a PerformancePoint Services for SharePoint programcsomagot" - olvasható nyilatkozata a redmondi cég oldalán. "2009 közepén kiadjuk a PerformacePoint Server 2007 harmadik szerviz-csomagját, amely pillanattól többé külön álló csomagban már nem árusítjuk a terméket" - tette hozzá később. Indoklása szerint ugyanis ügyfeleik költséghatékony módon szeretnék üzleti intelligencia alapú szoftvereiket futtatni, amelyre a két szoftver egyesülése jelent megoldást. Ráadásul e lépés szerinte az üzleti intelligencia alapú szoftverek elterjedését is szolgálhatja, hiszen kutatásaik szerint a cégek csak munkavállalóik 20 százalékánál mérik azok teljesítményét.

 

performancepoint_1.jpg
 

 

A PerformancePoint Server 2007 integrált teljesítményfelügyeleti alkalmazás 2007 végén jelent meg, amely megoldást kínál a vállalkozások számára, hogy a napi tevékenységüket összhangba hozzák a vállalat kijelölt stratégiájával. A kiszolgáló az Office Business Scorecard Manager eredményjelző és a ProClarity Analytics elemző funkcióit egy új tervezőmodullal egyesíti.

Segítségével a cégek nyomon követhetik a végrehajtási állapotot, elemezhetik az eltérések okát, és üzleti tervezési feladatokat oldhatnak meg a költségvetés-készítéstől a vezetői jelentések létrehozásáig. Az intuitív mutatószámrendszerek, az irányítópultok és a 2007-es Microsoft Office rendszer környezete révén minden felhasználóhoz eljuttathatják a mérőszámokat, a fő teljesítménymutatókat (KPI) és a jelentéseket.

A Forrester Research kutatóintézet szerint az üzleti intelligencia alapú szoftverekre nagy jövő vár, hiszen 13 százalékos növekedést jósolnak számukra 2012-ig, mikorra a piacuk már eléri a 3,24 milliárd dollárt

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.