Hirdetés
. Hirdetés

Meghajolt a Windows 10-használók akarata előtt a Microsoft

|

Vége az erőszakos frissítések hosszan tartó korszakának.

Hirdetés

A legtöbb vállalkozás tudja, hogy a termékeit vásárlókkal és használókkal folytatott háborút nem lehet megnyerni. Nyilvánvalóan felismerte ezt a Microsoft is a Windows 10 frissítése vonatkozásában, így a felhasználók kívánságának teljesítése nem is olyan meglepő.

Évekig nem volt más választásunk a frissítésekkel kapcsolatban, a PC-nk mindent telepített, ha akartuk, ha nem. Létezett módszer az erőszakos frissítés kivédésére, de a legtöbb ember nem ezt az utat választotta. A Windowst használók utálták ezt a módit, és ennek megvolt az oka: rengeteg frissítés okozott komoly problémát a számítógépek működésében. Itt van például a legutóbbi nagy fiaskó: a Windows 10 October 2018 Update a felhasználók tudta nélkül törölt fájlokat, így aztán gyorsan vissza is vonta a Microsoft.

Hirdetés

Évekig hiába panaszkodtak a folyton-folyvást ismétlődő kellemetlenségek miatt a felhasználók, a Microsoft nem törődött velük. Egészen mostanáig: a nemsokára megjelenő Windows 10 May 2019 Update újdonsága, hogy az operációs rendszer nem telepíti automatikusan a funkciófrissítéseket (ezek az évente kétszer kiadott nagyszabású frissítések), amikor azok megjelennek, hanem csak értesíti a felhasználókat, és megjelenít egy "Letöltés és telepítés most" hivatkozást. Aki nem akarja telepíteni a frissítést, egyszerűen figyelmen kívül hagyhatja az üzenetet. Lehetősége van arra, hogy várjon, míg megbizonyosodik arról, hogy a frissítés már nem okozhat problémát, és csak akkor indítja el a telepítését. Vagyis az irányítás átkerült a felhasználó kezébe.

Azonban nem teljesen: ha egy Windows 10 verzió támogatásának időszaka a végéhez közeledik (vagyis a Microsoft már nem ad ki több biztonsági frissítést hozzá), mégis csak telepíteni kell a legújabb funkciófrissítést. Ez általában a verzió kiadása után 18 hónappal következik be. Ennek is megvan az oka: ha sok védelem nélküli PC működik világszerte, ezek vírusok terjesztésére vagy rosszindulatú bothálózatok létrehozására használhatók.

Itt jegyzendő meg, hogy a havonta kiadott kis, főként biztonsági frissítéseket továbbra is telepíteni kell, de ezeknél is lehetőségünk van legfeljebb 35 napig tartó halasztásra.

Az emberek kívánságának teljesítése és a frissítések telepítése feletti felügyelet megadása nem csak a Window-felhasználóknak jó, hanem a Microsoft számára is előnyös, mivel növeli a vásárlók lojalitását a cég iránt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.