Hirdetés
. Hirdetés

Meghátrált a Microsoft

|

Nem forszírozza tovább, hogy a Windows 10-ben minden hivatkozás az Edge böngészőben nyíljon meg.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft korábban bejelentette, hogy a Windows 10-ben minden hivatkozást a Microsoft Edge fog megnyitni. A döntést biztonsági okokkal magyarázta.

A Windows 10 levelező alkalmazása volt az első program, amelyben ezt a gyakorlatot bevezette: ha a felhasználó egy hivatkozásra kattintottaz e-mailjében, az automatikusan az Edge-ben nyílt meg.

A cég ezzel a lépéssel nyilvánvalóan saját böngészőjének használatát próbálta erőltetni a a Chrome és a többi vetélytárs rovására, de most úgy tűnik, újragondolta stratégiáját.

A Windows 10 fejlesztés alatt álló új Mail appjának konfigurációs oldaláról készült képernyőfotó elárulja, hogy az új változatban a felhasználó már beállíthatja, az Edge-ben akarja-e megnyitni a hivatkozást.

Bár ez a lehetőség egyelőre még nem hozzáférhető a felhasználók számára, a Windows 10 következő betekintő változatában, vagy a levelező app frissítésében várhatóan már megjelenik.

A visszalépést az magyarázhatja, hogy a Microsoft, amely idáig agresszíven tolta az Edge-et, a visszajelzések hatására rájött, jobb, ha egy kicsit visszavesz ebből az erőszakosságból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.