Hirdetés
. Hirdetés

Mégis csak jön mobilokra az Android-rivális Huawei rendszer?

|

Ismét felröppentek hírek arról, hogy a HongMeng köré épülő okostelefonokkal jön ki még az idén a kínai gyártó.

Hirdetés

Hirdetés

Bár a kínai gyártó vezetői nemrégiben tagadták, hogy a HonMeng operációs rendszer okostelefonokon is futni fog, a Global Times értesülései szerint a Huawei javában teszteli a saját fejlesztésű szoftvert mobiljain, és az első ilyen - várhatóan középkategóriás - modell a negyedik negyedévben fog megjelenni. Az operációs rendszert pedig augusztus 9-én fogják bejelenteni a Huawei fejlesztői konferenciáján.

A források szerint a HongMeng támogatni fogja az Android-appok használatát. Korábban arról érkezett hír, hogy a HongMeng dolgok internete (internet of things, IoT) platformként működik majd. Állítólag az augusztus 10-én megjelenő Honor okostelevzíó sorozat is ezt az operációs rendszert használja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.