Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent a Mozilla Thunderbird 1.5

|

A Mozilla kiadta Thunderbird nevű, "Outlook-versenytárs" e-mail kliensének legújabb, 1.5-ös változatát, amely számos újdonsággal csalogatja a levelezni vágyókat. A legfontosabb változások a biztonságot, az automatikus frissítést és a felhasználóbarát kialakítás csiszolgatását érintették.

Hirdetés

A nyílt forráskódú Thunderbird 1.5 már letölthető a http://www.getthunderbird.com webcímről. Scott MacGregor, a projekt technikai vezetője szerint eddig mintegy 18 millió letöltést generáltak a különféle verziók, amelybe nem csak az egyéni, hanem az üzleti felhasználók is beletartoznak. Elmondása szerint, nem csak az "egyszeri" felhasználók tekintik a Microsoft féle Outlook Express jó alternatívájának, hanem az üzleti életben elfogadott IBM Lotus Notes és a Microsoft Oulook méltó vetélytársa is egyben. Nem nevezett meg egy nagyvállalatot sem, de több olyan is az ő megoldásukat használja, amely 40 ezernél is több felhasználót szolgál ki.

Biztonsági szempontból megemlítendő a szerver oldali kéretlen levél szűrés, és a Kerberos hitelesítő eljárás támogatása. Az új kliens rendelkezik egy beépített adathalászat-felderítővel is, hogy ezen fenyegetettségek ellen is védje a felhasználókat.

A használat könnyítését segíti például a levél írása közbeni automatikus mentés funkció, amely a váratlan hibák esetén előforduló adatvesztést hivatott megakadályozni. Beépített helyesírás-ellenőrzés is rendelkezésre áll, egyelőre csak az angol változathoz. Az automatikus frissítés pedig értelemszerűen növeli a felhasználók kényelmét. Az RSS feedek támogatása is kibővült. Mostantól például lehetőség nyílik új RSS frissítések e-mail formában történő fogadására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.