Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent a Samsung 2 TB-os külső meghajtója

|

A 3,5 inches külső meghajtók új sorozata eSATA (külső serial ATA) csatlakozással biztosít gyorsabb, a belső meghajtókéval összemérhető adatátvitelt.

Hirdetés

Bármely cégnél jól jöhet egy nagy kapacitású külső meghajtó, ami lehetővé teszi, hogy nagy adatmennyiségekről vagy akár komplett rendszerekről készüljön mentés. A Samsung új meghajtója azonban nem csak kapacitása miatt érdekes, hanem teljesítménye miatt is, gyártója az eSATA csatlakozás adta teljesítmény előny miatt akár kép- és videószerkesztéshez is megfelelőnek ítéli a külső meghajtót.


A jobb hordozhatóság végett a ma már hagyományosnak tekinthető USB aljzat is megtalálható a készüléken. A Story Station sorozat megelőző, csak USB csatlakozással ellátott modelljéről a PC World összehasonlító tesztjében olvashatnak bővebben.

Az eSATA csatlakozás meghatszorozza az adatátviteli sebességet a szabványos USB 2.0 csatlakozóval rendelkező külső meghajtókhoz képest, amivel érezhetően nagyobb teljesítményt biztosít felhasználóinak.

A meghajtó készenléti állapotban csupán 0,1 W-ot fogyaszt, ami 96%-os megtakarítást jelent a hagyományos 2,5W-hoz képest. A csökkentett készenléti energiaszint a 2010 januárjától hatályba lépő EU követelményeknek is maximálisan megfelel (Energy Using Products Directive for Standby Regulation).

Az új Story Station 1-től 2 terabájtig terjedő kapacitással kapható. Az alumínium külső bevonat nem csupán esztétikai tényező, de a hatásos hőelosztáshoz is hozzájárul. A termék a SecretZone adattitkosító, a SafetyKey jelszóvédelmi, valamint az Auto Backup archiváló szoftvereket is tartalmazza. A STORY Station Plus meghajtók 2009. novemberében kerülnek az üzletekbe.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.