Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent az első magyar iPad magazinalkalmazás

|

A Sanoma Budapest elkezdte az Apple iPad készülékének meghódítását - jelentette be a hazai piacon az egyik legnagyobb portfólióval rendelkező médiavállalkozás internetes blogjában.

Hirdetés

A Story különszám az első olyan magazinalkalmazás, amely kihasználva az iPad multimédiás funkcióit, interaktív játékokkal, videókkal, zenével színesíti a téli különszám tartalmát - adja hírül a Sanoma Budapest blogjában, ahol Szépvölgyi Tamás, a mobilmédia üzletág vezetője arról is beszámol, hogy szerinte az iPad-en egy teljesen új típusú tartalomfogyasztás valósul meg: "Az érintőképernyős táblagépeken másképp olvasunk majd, mint amikor a net előtt ülünk, vagy amikor magazint tartunk a kezünkben".

Szépvölgyi szerint az iPad és a táblagépek az eddig ismert médiatípusok előnyeit egyesítik egy eddig sohasem látott, fantasztikus formában. Az iPad Story magában hordozza a tévé izgalmas mozgóképes világát, az internet gyorsaságát és aktualitását, valamint a magazinoktól megszokott, jól ismert design-t. A tartalomfogyasztás már nem lineáris, mint az újságok lapozgatásakor, hanem interaktív, szórakoztató. "Célunk egy igényes, az eszközben rejlő lehetőségeket jól kihasználó iPad magazinalkalmazással indulni, amely az egész család számára fogyasztható, egyfajta iránymutató megoldás, amely megmutatja milyen lehetőségek rejlenek a magazinalkalmazásokban" - írta a médiavállalat szakembere.

Az első hazai iPad magazinalkalmazás címlapja

A téli különszám mostantól tölthető le, a további kiadásokat a virtuális kioszkba gyűjti az alkalmazás. Egyébként az alkalmazás letöltés után egy mozgó címlappal indul. Az oldalakat álló és fekvő formátumba is tördelték a fejlesztők, valamint játékokkal, exkluzív, csak itt elérhető videó tartalmakkal színesítették. Az alkalmazásokkal még csak mostanában ismerkedő felhasználók kedvéért egy oktatóvideót is beépítettek az alkalmazásba, melyen egy ismert hazai tévés személyiség kalauzolja végig az olvasókat.

A Sanoma Budapest mobilmédia-alkalmazásokat fejlesztő részlege nagy áttöréseket vár a piactól, amit az is alátámaszt, hogy mint Szépvölgyi Tamás elárulta, a közeljövőben a médiavállalat több termékének is várható iPad változata.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.