Hirdetés
. Hirdetés

Megkezdődött az iPhone 5 összeszerelése

|

Szorít a határidő - lesz-e új Apple okostelefonunk egy hónapon belül?

Hirdetés

A kínai Macotakara szerint a Foxconn és a Pegatron - az iPhone-ok gyártásával megbízott két szerződéses távol-keleti vállalat - megkezdte az ötödik generációs okostelefonok összeszerelésének folyamatát. Ezzel, ha szeptember végére nem is, de október elejére már beindulhat a kommunikációs eszköz legújabb változatainak dömpingje az USA-ban, míg a következő hónap végén várhatóan Ázsiában is debütálni fog az új iPhone. A világ többi részén egyelőre nem ismert az érintőképernyős eszköz megjelenésének ideje.

apple iphone okostelefon

iPhone 4 - kifutó generáció

Érdekessége a folyamatnak, hogy az összeszerelést követően a telefonok még nem kerülnek rögtön dobozba (az eljárás hosszát jelzi, hogy a Digitimes júliusban számolt be a telefon egyes összetevői gyártásának megkezdéséről). Ennek oka, hogy az Apple nem áll készen az iOS 5 feltelepítésére, vagyis annak egy későbbi időpontban kell megtörténnie. Kérdés, mennyire van erre idő, ha a vállalat október elején meg akar jelenni az amerikai piacon a készülékkel.

Amint arról mi is írtunk augusztus elején, az Apple - félinformációk szerint - 10 milliónyi iPhone 5-öst rendelt a Pegatrontól, és az akkori értesülések tudni vélték, hogy ezek leszállítása már szeptember során megtörténik. Ha a Steve Jobs alapította vállalat az előttünk álló néhány hétbe bele tudja szuszakolni az operációs rendszer installálását is, akkor végül helyt állónak bizonyulhat ez a hír.

Az október eleji debütálást egyébként egy, a napokban kiszivárgott dokumentum is erősíti. Az amerikai Best Buy áruházlánctól származó irat szerint nem csak, hogy a második őszi hónap első hetében jelenik majd meg a készülék, de annak elsőrangú terjesztője is ismert már: a Sprint fogja az új iPhone-okat elsőként értékesíteni. A mobilszolgáltató be is jelentette, hogy október 7-én sajtótájékoztatót tart, ám annak témája nem ismert. Valószínű, hogy az Apple szigorú információátadási politikája készteti hírzárlatra a Sprintet.

A Szeretett Vezető nélkül
Az új készülék lesz az első iPhone a sorban, melyet már nem Steve Jobs regnálásának idejében dob piacra az Apple. Mint ismert, a diktatórikus hozzáállásáról és maximalizmusáról hírhedt vállalatvezető egészségügyi problémákra hivatkozva nemrég lemondott a vállalat vezetéséről, amit a részvények rövid esése követett. Ennek ellenére az Apple a legerősebb IT cégek egyike, stabil pénzügyi alapját minden bizonnyal az okostelefonok új generációja is erősíteni fogja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.