Hirdetés
. Hirdetés

Megszabadul a Windows 10 a legnagyobb kolonctól

|

A Microsoft leszámol az élő csempékkel.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10-ban átterveszik a Start menüt, és a Microsoft megszabadul az élő csempéktől.

Ezeket az elemeket a Windows Phone 7 operációs rendszerben vezette be a Microsoft, és később megjelentek a Windows 8-ban is, mert a fejlesztő hagyományos PC-ken és érintőképernyős eszközökön is használhatóvá akarta tenni a Windowst.

Egy ideje azonban kezdte elhanyagolni az élő csempéket, és a bennfentesek szerint most azt tervezi, hogy statikus ikonokra cseréli le őket A változtatás a tavaszi funkciófrissítést követően jelenhet meg az operációs rendszerben.

Az élő csempék alapötlete az volt, hogy a nagy ikonok - amellett, hogy gyors elérést biztosítanak bizonyos programokhoz - új információkat is megjelenítenek.

Bár mobilokon jól működtek, PC-ken és laptopokon csak a helyet foglalták, és alig használták őket. Amikor pedig a Microsoft felhagyott a frissítésükkel, a külső fejlesztők is hanyagolni kezdték őket, és ezáltal teljesen fölöslegessé váltak.

A hírek szerint a Windows 10 Start menüje az élő csempéket statikus ikonokra cseréli le, és a Windows 10X megoldására fog hasonlítani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.