Hirdetés
. Hirdetés

Megújul a Hotmail és a Skydrive

|

A Microsoft két szolgáltatása világszerte, így hazánkban is új lehetőségekkel bővül.

Hirdetés

A Microsoft két szolgáltatása hamarosan megújul, a Hotmail és a Skydrive világszerte, így hazánkban is új lehetőségekkel bővül. A Hotmail esetén a fő újdonság a levelek logikusabb, könnyebb rendezhetősége, míg a Skydrive még könnyebben használható, átláthatóbb lesz. A Microsoft saját kutatásaira támaszkodva fejlesztette a két szolgáltatást, hogy az ezeket igénybevevő felhasználók még könnyebben eligazodhassanak a rengeteg információ között, és minden eddiginél egyszerűbbé váljon a különféle tartalmak megosztása.

Hotmail
A Microsoft levelezőszolgáltatásának tárhelye gyakorlatilag korlátlanná vált, a csatolható fájlok mérete pedig levelenként 100 MB-ra nő. Emellett új mobil alkalmazások jelennek meg az okostelefonokra, és a spam-szűrés is hatékonyabbá válik. Ezeken kívül azonban számos más újdonság is található a rendszerben, amelyekkel a saját felméréseik alapján kategorizált felhasználók igényei alapján teszik könnyebbé a levelek kezelését. Ezen felmérések alapján a felhasználóknak csupán harmada törli azonnal az elolvasott a leveleket; egyharmaduk minden levelet a postafiókban hagy, egyharmaduk pedig kategóriák szerint rendezi el a beérkező üzeneteket.

Hotmail custom categories
Hotmail custom categories

A Hotmail új szolgáltatásainak egyike az automatikus kategorizálás, amely a 'hírlevél', 'közösségi frissítések', 'Office dokumentumok' és 'egyéb' kategóriákba sorolja be a leveleket. Ennek a funkciónak a segítségével pár kattintással a Hotmail rendszerén belül is le lehet iratkozni bármelyik hírlevélről. A zászlóval jelölt, fontosnak tartott levelek legfelülre kerülnek a postafiókban, így akkor sem kell keresgélni őket, ha jóval korábban érkeztek, mindig jól látható helyen lesznek. A takarítás révén egy adott feladó összes levele törölhető, de a rendszerezés ütemezése funkciónak köszönhetően arra is van lehetőség, hogy a tíz napnál régebbi üzenetek egy kattintással tűnjenek el, miközben a legfrissebb levelek továbbra is láthatók maradnak ugyanattól a feladótól.

Lehetőség van úgynevezett 'alias' létrehozására is; ha ideiglenesen van szükség egy új címre, akkor ez a meglévő felhasználónév alatt létrehozható, ilyenkor oldalt egy külön mappa jön létre, így kijelentkezés nélkül is hozzá lehet férni. Ez a funkció hasznos lehet olyan esetekben, amikor a felhasználók nem szeretnék kiadni az elsődlegesen használt e-mailcímüket.

Skydrive
A korábbihoz képest sokkal átláthatóbb lesz a rendszer kezelőfelülete, a fájlok pár kattintással helyezhetők majd át egyik mappából a másikba, a beépített Office szerkesztőkkel pedig bárhol módosíthatók a feltöltött Office dokumentumok. További újdonság, hogy már nem csak a mappák, de az egyes fájlok is külön-külön megoszthatók lesznek. A feltöltéshez elég lesz áthúzni a fájlokat a Skydrive célmappájába, ráadásul mivel a feltöltések, áthelyezések a háttérben futnak, eközben a további navigációt nem zavarja meg semmi. A Skydrive okostelefonos alkalmazása Windows Phone platformon jelenleg is elérhető, de hamarosan már az iPhone-okon és az Android operációs rendszerrel érkező mobilokon is letölthető lesz.

A Hotmail és a Skydrive összefonódásának egyik legjobban látható része, hogy a küldeni szánt fájlok - képek vagy dokumentumok - akár csatolmányként, akár Skydrive-ra feltöltve továbbíthatók, mivel a levélhez mellékelt csatolmányok egy kattintással Skydrive mappává alakíthatók, amelyek a Hotmail felületén is szerkeszthetők küldés előtt.

A Hotmail és a Skydrive új verziói és funkciói várhatóan a jövő év elején, folyamatosan jelennek meg a felhasználók fiókjaiban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.