Hirdetés
. Hirdetés

Megújul a Microsoft ingyenes víruskeresője

|

Korlátozott számban letölthető a Security Essentials és a Forefront Endpoint Protection publikus bétája.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy elkészült az ingyenes Security Essentials és a vállalkozásoknak szánt Forefront Endpoint Protection (korábban Client Security) kliens oldali biztonsági szoftvereknek az első publikus bétája, amelyek korlátozott számban letölthetők a redmondi szoftvercég oldaláról.

 

 

 



A Windows hivatalos blogján közzétett bejegyzés alapján a Security Essentials 2.0 négy területen erősít a most forgalomban lévő kiadásához képest. Egyrészt egy picit átdolgozták a vírus- és kémprogramirtó szoftver motorját, hogy az jobb teljesítményt tudjon nyújtani. Emellett a pehelysúlyú megoldást integrálták az Internet Explorer böngészővel, hogy az immár ne csak figyelmeztessen a kártékony kódokat tartalmazó weboldalaknál, hanem aktív védelmet is nyújtson. A jelenlegi kiadás ugyanis e fertőzéseket habár észreveszi, de általában túl későn ahhoz, hogy meg tudja gátolni a fertőzést.

Végezetül a két legfontosabb újdonság a hálózati védelem területén található. A Security Essentials-t ugyanis a Microsoft mérnökei integrálták a Windows Tűzfalával, így a vírusvédelmi megoldás már képes lesz figyelni a be- és kimenő forgalmat, blokkolva a gyanús kapcsolatokat. Emellett a hálózaton beszivárgó exploitok ellen is aktív védelmet nyújt majd a Security Essentials legújabb verziója, feltéve ha Vista vagy Windows 7 rendszereken fut. Utóbbi esetben ugyanis a megoldás a Windows Filtering platformra (WFP) támaszkodik, amely elsőként a Vistában jelent meg.

Az elsősorban cégeknek célzott Forefront Endpoint Protection megoldásban is találhatóak hasonló újdonságok. A Microsoft mérnökei ugyanis - a blogbejegyzésük szerint - a Client Security utódjában is felfrissítették a víruskereső motort, amely mellett debütál majd a fejlettebb Windows Tűzfal menedzsment. Ezen felül az Endpoint Protection hatékony védelmet jelenthet majd a nulladik napi támadások ellen, mivel egyrészt viselkedésük alapján is elemezni fogja a futó folyamatokat, másrészt a dinamikus felhő frissítésekkel mindig naprakész lesz a legfrissebb veszedelmekkel szemben a megoldás.

A Forefront Endpoint Protection a TechNet oldaláról tölthető le, míg az ingyenes Security Essentials 2.0 a Connect szolgáltatásán keresztül szerezhető be. Utóbbi a Microsoft elmondása szerint csak korlátozott számban - érkezési sorrendben - próbálható ki, angol, izraeli, brazil és kínai lokalizációval.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.