Hirdetés
. Hirdetés

Megvariálja a Windows 10 frissítések rendszerét a Microsoft

|

A feljesztő azt tervezi, hogy az újdonságok egy részét a tavaszi és őszi nagy funkciófrissítésektől különválasztva terjeszti. Az is elképzelhető, hogy jövő tavasszal teljesen elmarad a szokásos funkciófrissítés.

Hirdetés

Újfajta módszerrel kísérletezik a Microsoft a Windows 10 újdonságainak terjesztésére. A Windows Feature Experience Pack tesztelése a 2020. májusi funkciófrissítés kiadásával egyidejűleg kezdődött, és bár a Microsoft eleinte titokzatos volt vele kapcsolatban, idővel kiderült, hogy egy olyan megoldásról van szó, amely az új lehetőségek terjesztését leválasztaná az évi két nagy funkciófrissítésről.

Hirdetés

A Windows Feature Experience Pack legfrissebb változata a 120.2212.2020.0 verziószámot viseli, és a betekintő program tesztelői most kapják kézhez. Az első Windows Feature Experience Pack egy frissített Képmetszőt, egy új szövegbeviteli panelt, és héj-jellegű felhasználói felület tartalmazott. A legújabb frissítés megbízhatóbbá teszi a képmetszést, főleg olyan appokban, amelyek gyakran férnek hozzá a vágólaphoz. A Microsoft emellett eltávolítja az eszközből azt a lehetőséget, hogy egy képernyőképet copy-paste-el vigyünk át egy mappába, mert a tesztelők hibát találtak a funkcióban. Később azonban várhatólag visszatér a kijavított szolgáltatás.

Brandon LeBlanc programmenedzser szerint az új terjesztési megoldás célja, hogy az új fejlesztéseket a funkciófrissítéseken kívül juttassák el a felhasználhoz. Terveik szerint Windows Feature Experience Packok kiadását a nem-biztonsági jellegű havi frissítésekhez kapcsolnák, amelyeket általában a havi frissítő keddek utáni hetekben szoktak megjelentetni.

A fejlesztés hátterében az áll, hogy a Microsoft módosításokat tervez az évi két nagy funkciófrissítésre épülő továbbfejlesztési rendszerben. Elképzelhető, hogy idén tavasszal egyáltalán nem jelenik meg a Windows 10 21H1, vagyis a tavaszi funkciófrissítés, és csak ősszel, a Windows 10X kiadásához igazodva jönne ki egy nagy 21H2 kiadás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.