Hirdetés
. Hirdetés

Megvédhet az eglépelés

|

A hackerek hozzájuthatnak a jelszavunkhoz, de a gyakori elgépeléseinket nehéz utánozni.

Hirdetés

A japán NTT Communications egy olyan új védelmi alkalmazást fejlesztett ki, amely a felhasználó gépelését analizálva igyekszik meghatározni, hogy a gép előtt ülő utasítója valóban a tényleges tulajdonosa-e, vagy inkább egy rosszindulatú személy - írja a PC Advisor.

 

 



A lap tudósítása alapján a Key Touch Pass névre keresztelt rendszerük több tényezőt is figyel. Megvizsgálja többek között, hogy a megfigyelt profil gazdája miként használja a billentyűzetet: milyen gyorsan gépel, egy gombot általában mennyi idei tart nyomva, illetve általában milyen gépelési hibákat véd. Azaz a védelmi megoldás számon tartja a felhasználók elgépeléseit is, amelyet egyébként egy hacker valószínűleg nem követ el. A folyamatos felügyelet érdekében a szoftver pár száz leütés után megismétli a kémkedést, és ha azt tapasztalja, hogy aktuális tulajdonosa az elvárt értékektől jelentősen eltér, akkor letiltja az illetéktelen felhasználót.

Az NTT Communications elmondása alapján a védelmi szoftverük remekül kiegészíti a jelenleg piacon lévő hagyományos biztonsági alkalmazásokat. A megjelenés előtt például egy e-learning szolgáltatáson tesztelték a szoftvert, így meghatározva, hogy vajon tényleges az tölti ki a tesztet, akinek a felmérőt szánták. Emellett a fejlesztő az online bankolás területén is komoly lehetőséget lát megoldása számára. Az alkalmazás bejelentésekor egyébként élőben demonstrálták a Key Touch Pass rendszert, amely pár sor után képes volt felismerni a gép előtt ülő illetéktelen személyt.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.