Hirdetés
. Hirdetés

Megveszi az S3 Graphics-et a HTC

|

Ugyan az utóbbi hónapokban bizonytalan volt az üzlet sorsa, ám most már garantáltan nyélbe lesz ütve az akvizíció.

Hirdetés

Tavaly július elején mindenki nagy meglepetésére a VIA Technologies bejelentette, hogy 300 millió dollárért eladja a HTC-nek a még 2001-ben bekebelezett S3 Graphics-et. A 90-es évek közepén fénykorát élő, grafikus lapkák tervezésével foglalkozó vállalat háza táján néhány sikertelen visszatérési próbálkozástól eltekintve lényegében csend honolt az utóbbi évtizedben, ám ettől függetlenül 270 többségében értékesnek szabadalommal is rendelkezik, amelyeket a HTC felhasználhat a pereskedései során.


Az akvizíció alapvető oka miatt erősen kérdéses az S3 jövője: elméleti szinten természetesen elképzelhető, hogy a mobilgyártó például telefonokba és tabletekbe szánt grafikus vezérlők fejlesztésére ad majd utasítást, ám ezen a piacon már most is véres háború dúl, az S3 munkatársainak pedig tudomásunk szerint szinte semmi tapasztalatuk sincs a mobil GPU-k tervezése terén.


A felvásárlás tényét egy tegnapi befektetői megbeszélésen Grace Lei, a HTC egyik általános tanácsadója jelentette be, ám a technikai megvalósításának részleteiről már nem nyilatkozott a hölgy.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.