Hirdetés
. Hirdetés

MEKH: megalakultak az első díjtanácsok

|

A csomagolás, az elem- és akkumulátor, valamint a fából készült bútor termékáramokkal érintett díjtanácsi üléseket már megtartották.

Hirdetés

Megkezdték munkájukat a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer működésében részt vevő felek konzultációs testületei - jelentette be szerdai közleményében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH)

A rendszeres párbeszéd biztosítása érdekében, 2023. október 24. és 26. között mind a 11 kiterjesztett gyártói felelősségi díjtanács alakuló ülését megtartják.

A díjtanácsok a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter konzultációs szervei, amelyeket termékáramonként hívnak össze, működésük célja a kiterjesztett gyártói felelősségi díjelőkészítő tevékenység szakmai támogatása - ismertette a MEKH.

Hirdetés

Az egyes díjtanácsok tagjai az adott termékárammal érintett gyártók és hulladékhasznosítók képviselői, a koncessziós társaságként működő MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. képviselője, valamint a miniszter által és a MEKH elnöke által kijelölt személyek.

Kedden a csomagolás, az elem- és akkumulátor, valamint a fából készült bútor termékáramokkal érintett díjtanácsi üléseket tartották.

A hét folyamán a további nyolc (elektromos és elektronikus berendezések; gépjárművek; egyes egyszer használatos műanyagtermékek; gumiabroncs; irodai papír; reklámhordozó papír; sütőolaj és zsír; textiltermékek) díjtanács tartja meg alakuló ülését - ismertette a MEKH.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.