Hirdetés
. Hirdetés

Menetrend szerint: feltörték a Sony oldalát

|

Ezúttal a Lulz Security hacker-csapat garázdálkodott a Sony Pictures szerverein. 1 millió jelszó szivároghatott ki.

Hirdetés

Mint már korábban is írtuk: az idei év nem a Sony éve. A japán gyártót szó szerint szétcincálják a hackerek, ugyanis nem telik el hét Sony biztonsági incidens nélkül. A hét elején ráadásul a kereszttűzben lévő vállalat bejelentette, hogy a hétvégére teljesen helyreállítja a körülbelül már egy hónapja álló Sony Playstation Nework szolgáltatását. A bejelentés után azonban újra a bolondját járatták a Sony-val a hackerek: tegnap ugyanis a Lulz Security elnevezésű hacker-banda betört a sonypictures.com szervereire, ahonnan a bevallásuk szerint 1 millió felhasználó - egyszerű szövegként tárolt, azaz nem titkosított - jelszavát tulajdonították el.

 

 



Az SQL injection alapon megvalósított betörés bizonyítékaként egyébként a Lulz közzétett egy 50 ezer e-mailt és ahhoz tartozó jelszót tartalmazó listát, sőt közleményük alapján 3,5 millió Sony Music kuponhoz, valamint a belgiumi BMG dolgozóinak az adataihoz is hozzáférhettek.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.