Hirdetés
. Hirdetés

Mennyit lehet keresni kalózkodással?

|

Már persze akkor, ha nem kattan az ember csuklóján a bilincs...

Hirdetés

A német bíróság a Kino.to kalózportál második adminisztrátorát (Martin S.) ítélte a napokban letöltendő börtönbüntetésre. A hatóságok szerint az elítélt mintegy 230 ezer eurót (jelenlegi árfolyamon körülbelül 70 millió forintot) keresett bő két év alatt illegális tevékenységével.

A drezdai főügyészség végzése alapján ez év nyarán kapcsolták le nemzetközi akció keretében a Kino.to portált, amely a német nyelvterületeken az egyik legnépszerűbb kalózoldalként működött. Az ügyben tucatnyi személyt vettek őrizetbe. A lipcsei bíróság az oldal egyik üzemeltetőjét az elmúlt héten két és fél év szabadságvesztésre ítélte.

A napokban megszületett a második ítélet az ügyben, amelynek során a kalózportál főadminisztrátorát (Marcus V.) a bíróság 3 év szabadságvesztésre kötelezte, valamint elrendelte vagyontárgyainak, így házának és Audi A6 típusú gépkocsijának elkobzását, továbbá bankszámlájának zárolását. Az ítélet jogerős, számolt be a történtekről a HENT hírlevele.

Marcus V., Kino.to
Marcus V., Kino.to

Marcus V., a Kino.to főadminisztrátora (forrás: Bild.de)

A TorrentFreak beszámolója szerint a 27 éves férfit 1,1 millió rendbeli szerzői jogok megsértése bűncselekménnyel vádolták a szerzői jog által védett művek illegális, kereskedelmi célú terjesztésében való közreműködése miatt. A hatóságok szerint az elítélt az oldal működési ideje alatt, azaz 2009 augusztusa és az ez év júniusi lekapcsolás között mintegy 230 ezer eurót keresett tevékenységével. Az ügyben eljáró bíró szerint az elítéltet a "gyors és könnyű pénzszerzés" motiválta, és illegális tevékenysége átlagon felüli keresetet és életszínvonalat biztosított számára.

A Kino.to ügyben további öt személy van előzetes letartóztatásban, mintegy húsz személy ellen pedig folyik a rendőrségi vizsgálat. A bíróság napokon belül tárgyalja az oldal további adminisztrátorának ügyét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.