Hirdetés
. Hirdetés

Menő új szolgáltatás a mobilos Google Térképben

|

Az okostelefonnal megmutatjuk a Google-nak, hol vagyunk, és a Live View funkció rárajzolja a kamera képére a követendő útvonalat.

Hirdetés

Hirdetés

A Google még februárban kezdte tesztelni azt a kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) navigációs szolgáltatását, amely a mobilkamera képére vetítette rá az útbaigazító információkat. A funkciót az alapos tesztelés után most globálisan is terjeszteni kezdik, mégpedig Live View néven.

A bétatesztelési szakaszban lévő szolgáltatás azokon az Android- és iOS eszközökön használható, amelyek támogatják az ARCore-t, illetve ARKitet (előbbi a Google, utóbbi az Apple AR platformja).

A Live View használata roppant egyszerű: a kamerával megmutatjuk a  Google-nak a környezetünket, hogy az jól felismerhető legyen, a Google Térkép pedig a GPS, illetve kameraadatok alapján pontosan megmondja, hol vagyunk, és merre kell továbbhaladnunk.

Az elkövetkező hetekben egyre több mobilon megjelenő szolgáltatás egyetlen gyengéje, hogy egyelőre csak gyalogos navigációhoz használható, de joggal reménykedhetünk benne, hogy a Google nem áll meg itt, és idővel elvégzi az autósoknak szánt továbbfejlesztést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.