Hirdetés
. Hirdetés

Menő weboldal ingyen?

|

A cégek weboldalai továbbra is siralmasak, sok pénzért készülnek, de legtöbbször teljesen haszontalanok. Van megoldás, mégpedig olcsón, vagy akár ingyen.

Hirdetés

Meg kell jelenni a weben. Ez tény. Az azonban egyáltalán nem mindegy mennyiért és hogyan. Sőt talán meg is fordítanám, hogyan és mennyiért. Hiszen a tartalom és a design ma már  mindenképpen az egyik legfontosabb értékmérő egy internetes megjelenés tekintetében.

A menő weboldalakat azonban drága pénzért fejlesztik a profi fejlesztők, így már induláskor komoly akadályokba ütközik a kezdő vállalkozás. Mennyit költsünk induláskor a webes jelenlétre? A kérdésre lehet hosszabb és rövidebb választ is adni. A rövidebb, hogy keveset, mert van elég egyéb kiadás ilyenkor. A hosszabb válasz viszont úgy hangzik, hogy nem érdemes sokat költeni a webfejlesztők, grafikusok és designerek által hatalmasra fújt lufira.

Ma könnyedén elkérnek ugyanis akár több százezer forintot is a hozzáértők a tapasztalatlanabb ügyfelektől. Ez teljesen felesleges, ráadásul legtöbbször értelmetlen is. Egy ismerősöm mintegy kétszázezer forintot költött a századeleji webdesign egyik itt ragadt darabjára, mire felismerte, hogy megvezették.

Nem érdemes feleslegesen pénzt pazarolni ilyenekre, vannak ma már egyértelműen ennél jobb megoldások olcsón, vagy akár teljesen ingyen is.

The Unstandard Theme Options from Derek Punsalan on Vimeo.



A programozó nem weboldaltervező

Ha programozót bízunk meg egy weboldal tervezésével, alapvető hibát követünk el. A programozó programozzon, mi meg inkább gondolkozzunk, hogy mit is szeretnénk. Ha pontosan tudjuk, akkor, de csak akkor érdemes körbenézni a neten megoldást keresve.

Az egyik első zsákutca itt is az olcsó webtervező vállalkozás. Ezt is felejtsük el gyorsan, mert 20-30 ezerből olyan oldalt kapunk, hogy minden ügyfelünk hanyatt-homlok rohan majd a konkurenciához.

A másik a drága webtervező vállalkozás – ez lehet hogy jó oldalt készít nekünk - , de kérdés, hogy kell-e nekünk egyáltalán ilyen megbízást kiadnunk. Nincs-e más megoldás a problémáinkra? Örömmel jelenthetem, hogy van. Úgy hívják, hogy Wordpress. Egy kezdő vállalkozásnak ennél többre általában nincs szüksége.

Döbbenetes, de a világ egyik leggyakrabban használt publikációs felületét blogok készítésére találták ki és ingyen van. Le kell tölteni és kész. Persze ezzel még nem oldottuk meg a problémáinkat, kell hozzá találnunk egy olyan sablont – theme, témát – amely megfelel igényeinknek. Van ilyen a neten néhány tízezer… köztük számos igen jó is. Feladatunk csupán annyi, hogy a nekünk tetszőt kiválasszuk, esetleg megvegyük. Egy menő sablon ára 30-50 dollár, ez alacsonyabb dollár árfolyamnál 10.000 forintnyi befektetést jelent. Ehhez hozzájön a domain regisztráció, a tárhely és könnyen kiszámolhatjuk, hogy 20.000 forint alatt vagyunk egy kész weboldal birtokában, amelyre könnyen és gyorsan helyezhetjük el képeinket, videóinkat, híreinket, információinkat, blogbejegyzéseinket.

Ezzel a megoldással szinte minden megvalósítható, sőt ha valaki nagyon keresgél egész speciális kiegészítők is találhatók a neten a komplett fotóportfólió oldaltól, a webshopig minden elérhető olcsón, könnyen, modulárisan.

A menő blogok már egy ideje tudják, a sokszínűség vonzza a látogatókat. Nem kell mást tennünk csak lemásolni a már bevált stratégiát, s céges oldalunk is érdekes lesz a felhasználók számára, úgy hogy közben nem bosszankodunk, hogy milyen drága is volt ez a fejlesztés.

Csak egy kiragadott példa a sok ezerből... Jó válogatást!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.